Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

10 oktober 2021 door Jannes Wiersema

Frisse start van de zondag met hier en daar mist.

Na een koude nacht volgt nog één dag met rustig herfstweer. Mist en zon staan op het menu, later vandaag neemt vanuit het noordwesten geleidelijk de bewolking toe. Dit is de aankondiging van een ander weertype de komende week.

Vanochtend begint de dag op veel plekken weer mistig en grijs. Hier en daar is ook sprake van dichte mist, met zichten (ruim) onder de 200 meter. Daarbij is het in de vroege ochtend koud. Uiteindelijk komt op steeds meer plekken het zonnetje tevoorschijn, maar lokaal is de mist en lage bewolking hardnekkig. Uiteindelijk zal ook op deze plekken de zon doorbreken. Er staat nauwelijks wind.

Vanmiddag schijnt in het binnenland de zon nog flink, maar in het westen en noorden trekt bewolking binnen. Uiteindelijk wordt het op steeds meer plekken bewolkt, maar in het (zuid)oosten kan tot in de late middag de zon blijven schijnen. Tegen het eind van de middag neemt in het noorden en westen de kans op wat gespetter toe. De maxima lopen uiteen van 14 graden in het noorden tot lokaal 17 graden in het zuidoosten.

Vanavond is het overal bewolkt en gaat het op meer plekken licht regenen. Bovendien trekt in de kustgebieden de wind aan, op de Wadden tot (vrij) krachtig. In de loop van komende nacht klaart het op en koelt het af tot een graad of 7. Hier en daar kan nevel of mist voorkomen.

Morgen is het overwegend bewolkt en komen er enkele buien voor. Tussendoor kan de zon zich ook nog laten zien. De wind is noordwestelijk en sterker dan de voorgaande dagen, zwak tot matig en op de Wadden mogelijk ook vrij krachtig (5 beaufort). De middagtemperatuur ligt rond een graad of 15.

In de nacht naar dinsdag valt van tijd tot tijd regen en ook dinsdag begint vooral in het binnenland en het zuiden nat. Daarna is er wat ruimte voor de zon, maar later in de middag komen er ook weer buien voor, dan vooral in het noorden en oosten. Er staat een matige tot aan de kust vrij krachtige wind en de maximumtemperatuur ligt op 12 tot 14 graden.

Gedurende de dagen daarna blijft het licht wisselvallig. Woensdag wisselen buien en zonnige momenten elkaar af bij maxima rond 13-14 graden. De donderdag lijkt overwegend droog te verlopen met temperaturen die een fractie hoger liggen en op vrijdag is er weer een grotere kans op neerslag, vooral in het noorden van het land. (weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn