Tuesday 16 August
Weerman Jannes Wiersema

12 oktober 2021 door Jannes Wiersema

Na buiige start vanmiddag zon.

Vanochtend trekken vanuit het noordwesten buien over het land. Aan zee waait een (vrij) krachtige noordwestenwind, windkracht 5 tot 6 en die maakt het weertype guur. Er is veel bewolking, maar in het noordoosten komt de zon al tevoorschijn en in die hoek wordt het al snel droger. De temperatuur ligt rond een graad of 12.

Vanmiddag wordt het vanuit het noorden droog en breekt de zon flink door. In het uiterste zuiden en later voornamelijk in Zeeland komen nog enkele (pittige) buien voor. In de namiddag neemt ook op de Wadden en in Groningen, Friesland en Drenthe de kans op een bui toe. Er staat een matige tot aan de kust (vrij) krachtige wind uit het noordwesten, windkracht 3 tot 6 en de maximumtemperatuur ligt tussen 12 en 14 graden, met de hoogste waarden aan zee.

Vanavond wordt het op de meeste plaatsen droog met brede opklaringen. Het uiterste noorden en noordwesten maken nog kans op een bui. Vannacht neemt vanuit het noordwesten de bewolking weer toe. De wind neemt in het binnenland af, aan zee blijft het doorwaaien. Het koelt flink af tot plaatselijk 3 graden in het binnenland tot 11 graden aan zee.

Morgen wisselen een paar lichte buitjes (voornamelijk in het noorden) en zonnige momenten elkaar af bij maxima rond 13-14 graden. De noordwestenwind maakt het fris en is matig in het binnenland tot vrij krachtig aan zee, windkracht 3 tot 5. In de loop van de middag neemt in het noorden de bewolking weer toe en in de avond kan daar plaatselijk een beetje regen of motregen vallen.

Donderdag is er vrij veel bewolking en vooral in het zuiden laat de zon zich regelmatig zien. Uit de bewolking valt soms wat motregen. Het is minder fris met maximaal 15 of 16 graden, maar de wind die naar het westen is gedraaid, neemt wel toe en wordt krachtig aan zee, windkracht 6.

Vrijdag trekt in de nacht en ochtend een koufront over het land, waardoor het in de vroege ochtend stevig waait en flink kan doorregenen. Al snel breekt de zon door en wordt het droog. Met een noordwestelijke wind wordt frissere lucht aangevoerd, warmer dan 14 graden wordt het niet.

Komend weekend neemt de kans op droog weer toe dankzij een hogedrukgebied boven onze omgeving. Wolkenvelden en zonnige perioden wisselen elkaar dan af. Als het ’s nachts opklaart neemt de kans op nachtvorst weer toe. Bij weinig wind wordt het overdag maximaal 14 graden. (weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn