Sunday 28 November
Weerman Jannes Wiersema

26 oktober 2021 door Jannes Wiersema

Enkele bui, ook af en toe de zon.

Vanaf vandaag en vooral morgen knapt het weer geleidelijk op. Vooral later in de week breekt de zon goed door en gaat de temperatuur ook omhoog en wordt het zelfs rond 17 graden.

Vandaag kan nog een enkele bui over het (noorden van het) land trekken, maar de meeste verlaten Nederland spoedig. Verder wisselen af en toe een beetje zon en uitgestrekte wolkenvelden elkaar af, met de grootste kans op zon in de ochtend en in de eerste helft van de middag. Het wordt maximaal zo’n 14 graden. Er staat een matige wind, in het noordelijk kustgebied trekt deze nog even aan tot vrij krachtig, 5 Beaufort uit het zuidwesten.

Ook vanavond en vannacht overheerst de bewolking. Omdat er nauwelijks opklaringen zijn, wordt het niet koud. De minimumtemperaturen komen niet lager dan 11 of 12 graden.

Morgen laat de zon zich vaker zien al trekt vooral in het noorden van het land nog steeds regelmatig bewolking over. Het blijft wel droog en er staat een stevige zuidwestelijke wind: matig boven land, 3 รก 4 Beaufort en vrij krachtig tot zelfs hard aan de kust, windkracht 5 tot 7. Het kwik loopt op naar 14 graden in de noordelijke provincies tot op flink wat plaatsen 17 graden in het zuiden.

Donderdag lijkt de zonnigste dag van de week te worden. Daarbij komt het kwik op vergelijkbare niveau uit als op de woensdag, dus lokaal 17 graden. Daarbij waait nog wel een stevige zuidelijke wind.

De vrijdag verloopt ook zacht zonnig, Later op de dag kan vanuit het westen wat hoge bewolking het land binnentrekken. Met maximaal 18 graden is het de warmste dag van de week.

In het weekend wordt het wisselvalliger, gaat het vaker regenen en harder waaien. De temperaturen blijven nog wel boven de norm voor de tijd van het jaar met 14 tot 16 graden. Begin volgende week wordt het echter snel kouder.(weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn