Friday 28 January
Weerman Jannes Wiersema

06 november 2021 door Jannes Wiersema

Vandaag bewolkt,kans op wat (mot)regen.

Vandaag trekken vrij veel wolkenvelden over het land en heel soms valt er even een spatje regen. Vooral het noorden maakt daar kans op, maar veel stelt het niet voor. Het merendeel van het land houdt het droog en als de zon zich even laat zien, is dat vooral in het zuiden. De middagtemperatuur stijgt naar 11 tot 13 graden en met een stevige zuidwestenwind, aan de kust soms windkracht 6, voelt het vrij killetjes aan.

Vanavond en vannacht trekt de westelijke wind verder aan, met aan de kust soms windkracht 7. Vanuit het westen gaat het later regenen en het koelt nauwelijks af, naar 9 tot 12 graden.

Morgenochtend trekt de regen vrij snel naar het oosten weg en daarachter wordt het als eerst langs de westkust weer droog en breekt de zon af en toe door. In de loop van de dag wordt het op steeds meer plaatsen droog, met soms wat zon.

Later in de middag vallen vooral in het noorden weer een paar losse buien. Er waait een matige tot aan de kust soms harde westelijke wind, 4 tot 7 Beaufort, en de middagtemperatuur stijgt net als morgen naar 11 tot 13 graden.

Na het weekend is het een paar dagen relatief rustig, met een mix van wolkenvelden en wat zon. Het blijft daarbij zo goed als droog. De wind is niet meer zo dominant aanwezig en qua temperatuur verandert er weinig.

Op woensdag, als een storing passeert, kan op meer plaatsen een klein beetje regen of motregen vallen. Grote hoeveelheden regen worden echter niet verwacht.(weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn