Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

10 november 2021 door Jannes Wiersema

Wolkenvelden met kans op wat lichte motregen, in het zuidoosten ook wat zon.

Hetzelfde zwakke front dat gisteren over een groot deel van het land lag, ligt er vandaag ook nog steeds. Wolkenvelden overheersen dan ook en vooral in het noordwesten zijn de wolken soms ook net dik genoeg voor wat lichte regen. In de loop van de dag kan ook elders in het land een spatje regen vallen. Alleen het zuidoosten en deels oosten van het land zijn nog steeds gevrijwaard van de bewolking en vooral daar is er dan ook flink wat ruimte voor de zon. In de vroege ochtend kan er eerst nog wel een mistbank of wat nevel voorkomen, maar dit trekt snel weg. In de loop van de middag neemt ook in het oosten en later zuidoosten de bewolking geleidelijk wat toe, maar het blijft er tot de avond nog droog. Er staat niet veel wind en de middagtemperaturen stijgen naar 10 tot 13 graden.

Vanavond en vannacht komen alleen in Limburg nog opklaringen voor en daar kan lokaal weer wat nevel of mist ontstaan. Het koelt er ook flink af, tot dichtbij het vriespunt. In de rest van het land is het bewolkt en vooral in de noordelijke provincies valt soms een beetje regen. Onder die bewolking is het een stuk minder koud, met minimumtemperaturen tussen 6 en 11 graden.

Morgen en vrijdag verandert in eerste instantie niet veel. Het blijft vrij rustig novemberweer met wolkenvelden, soms wat ruimte voor de zon op een enkel spetterbuitje na is het meestal droog. Er staat morgen niet veel wind, vanuit zuid- tot zuidwestelijke richtingen, en het wordt 10 tot 14 graden. Vrijdag draait de wind naar het zuidoosten en wordt het nog maar 10 a 11 graden. Vrijdagavond valt regionaal soms een beetje regen. Zaterdag trekt een lagedrukgebied over onze omgeving. Er is dan meer wind en het regent af en toe. De zondag verloopt weer zo goed als droog, met soms weer een gaatje voor de zon. Met een naar noordoost, en later oost draaiende wind wordt het daarna tijdelijk iets kouder.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn