Friday 28 January
Weerman Jannes Wiersema

11 november 2021 door Jannes Wiersema

Opnieuw veel bewolking,met in het Noorden kans op motregen.

Vanochtend vroeg komen vrijwel alleen in Limburg opklaringen voor en het koelt er ook flink af, tot lokaal 1 of 2 graden onder nul. In de rest van het land is het bewolkt en vooral in de noordelijke provincies valt soms een beetje regen. Onder die bewolking is het een stuk minder koud, met minimumtemperaturen tussen 6 en 11 graden.

Vandaag ziet er verder grotendeels hetzelfde uit als gisteren. Het overgrote deel van het land heeft te maken met een wolkendek. Vooral in het noorden kan daar nu en dan weer een drup regen uit komen. Op de meeste plaatsen blijft het wel droog. De zon laat zich vooral weer zien in het zuidoosten van het land, al komt ook daar vandaag iets meer bewolking langs. Overal geldt dat er niet veel wind staat: de zuid- tot zuidwestenwind is bijna overal zwak, of hoogstens matig. De temperaturen stijgen tot 10 graden in Limburg en een graad of 13 aan zee.

Ook vrijdag verandert in eerste instantie nog niet veel. Het blijft vrij rustig novemberweer met wolkenvelden, soms wat ruimte voor de zon op een enkel spetterbuitje na is het meestal droog. De wind draait naar het zuidoosten, trekt wat aan, en het is overal een graadje kouder. In de middag wordt de bewolking dikker en vrijdagavond valt regionaal soms een beetje regen. Zaterdag trekt een lagedrukgebied over onze omgeving. Er is dan meer wind en het regent af en toe, al zijn het nog steeds geen grote hoeveelheden. De zondag verloopt weer zo goed als droog, met soms weer een gaatje voor de zon.

Vanaf maandag is de wind naar oost gedraaid en wordt het tijdelijk iets frisser, maar grootschalige vorst lijkt er nu nog niet in te zitten. Daarbij overheerst de bewolking, maar het lijkt opnieuw nagenoeg droog te blijven en de zon schijnt nu en dan.

Later in de week wordt het waarschijnlijk weer iets wisselvalliger.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn