Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

05 december 2021 door Jannes Wiersema

Grijs met af en toe regen of natte sneeuw.

Vanochtend valt vooral in het (zuid)westen en in het uiterste noorden af en toe een bui. Elders kan ook een lokale bui voorkomen, maar is het op de meeste plekken vrijwel droog. De zon is niet of nauwelijks te zien en de wind is op de meeste plekken zwak uit veranderlijke richtingen. In het noorden draait de wind naar het noordoosten en wordt in de loop van de dag soms krachtig in het noordelijk kustgebied.

Vanmiddag blijft het overwegend bewolkt met af en toe regen. Vooral in het binnenland kan ook wat smeltende sneeuw vallen. Met maximaal 2 graden in het noordoosten tot 6 graden in Zeeland is kouder dan normaal voor begin december.

Vanavond verdwijnen de meeste buien. De noordoostenwind is zwak boven land, in het Waddengebied matig tot vrij krachtig. Vannacht is het meestal bewolkt, maar blijft het op de meeste plekken droog. De temperatuur daalt in heel het land naar waarden rond het vriespunt en daardoor kan het lokaal glad worden.

Morgenochtend begint de dag koud en grijs en in de middag verandert daar niet veel aan. De zon is niet of nauwelijks te zien, maar het blijft wel overwegend droog. De temperatuur loopt maar moeizaam op en het wordt niet warmer dan 1 graad in het noordoosten tot 4 graden in het zuidwesten. Door een matige tot aan zee vrij krachtige zuidoostenwind zal de gevoelstemperatuur onder het vriespunt liggen.

Morgenavond trekt een neerslaggebied van zuidwest naar noordoost over het land. Eerst valt regen, maar de neerslag gaat op meerdere plekken waarschijnlijk over in (natte) sneeuw. De temperaturen dalen tijdens sneeuwval tot het vriespunt. Vooral in hoger gelegen gebieden als de Veluwe kan het even wit worden, maar ook elders is een witte wereld niet uitgesloten. In de nacht naar dinsdag loopt de temperatuur vanuit het zuidwesten op tot ruim boven het vriespunt.

Dinsdag is ’s ochtends naast enkele wolkenvelden ook ruimte voor de zon. Met een zuidwestenwind is het een zachter dan op maandag met maximaal 4 tot 7 graden. In de loop van de dag draait de wind terug naar het zuidoosten en neemt de bewolking toe. In de avond dalen de temperaturen naar waarden iets boven het vriespunt.

In de nacht naar woensdag trekt een volgend gebied met neerslag vanuit het zuidwesten over het land. Opnieuw lijkt de regen op meerdere plekken over te gaan in smeltende sneeuw en lokaal kan het even wit worden bij temperaturen rond het vriespunt. Overdag loopt de temperatuur vrij snel op en uiteindelijk wordt het 4 tot 6 graden. Er zijn vrij veel wolken, al schijnt de zon ook af en toe. Op een paar lichte buien na blijft het droog.

De dagen daarna neemt de onzekerheid toe, maar waarschijnlijk liggen de temperaturen iets onder normaal. Overdag wordt het dan een graad of 5 en ’s nachts ligt de temperatuur tijdens opklaringen iets onder het vriespunt. Af en toe valt en bui en bewolking heeft de overhand.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn