Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

07 december 2021 door Jannes Wiersema

Overdag meest droog, vannacht kans op sneeuw.

De laatste neerslag uit de nacht trekt vanochtend via het noordoosten het land uit. Daarna is het een tijdlang droog met geregeld ruimte voor de zon. De temperatuur loopt met een wind vanuit het zuidwesten op naar 5 graden langs de oostgrens tot plaatselijk 8 graden in het noordwestelijk kustgebied. In de loop van vanmiddag neemt de bewolking geleidelijk toe en de wind draait naar het zuidoosten, 3 tot 5 Beaufort.

Vanavond en vannacht daalt de temperatuur verder tot net iets boven het vriespunt in het binnenland, aan de kust wordt het niet kouder dan een graad of 4. Een neerslagzone trekt via het zuidwesten het land in en schuift geleidelijk noordoostwaarts. Op veel plaatsen valt in eerste instantie regen, maar net als afgelopen nacht lijkt de regen op meerdere plekken over te gaan in smeltende sneeuw en lokaal kan het even wit worden. Vooral aan de kust en in het noorden van het land kan het dan ook even stevig waaien, windkracht 5 tot 7.

Morgen trekt de regen en lokale (natte) sneeuw in de ochtend via het noordoosten het land uit. De wind draait naar het zuiden en blijft vooral aan de kust nog stevig doorwaaien. De temperatuur loopt vrij snel op en uiteindelijk wordt het ’s middags 5 tot 7 graden. Er blijven vrij veel wolken achter, maar af en toe is er ook wat ruimte voor de zon. Op enkele bui na blijft het de rest van de dag verder droog.

Donderdag en vrijdag is het overwegend bewolkt en ’s ochtends soms wat nevelig of lokaal mistig. Het is op beide dagen zo goed als droog. Donderdag wordt het met een zuidoostenwind 2 tot 6 graden en vrijdag komt daar met een naar zuidwest gedraaide wind nog een graadje bij, 3 tot 7 graden.

In het weekend wordt het door een zuidwestelijke stroming weer zachter, verdwijnt de nachtvorst en wordt het wisselvallig met van tijd tot tijd regen en soms veel wind.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn