Saturday 9 December
Weerman Jannes Wiersema

16 december 2021 door Jannes Wiersema

Bewolkt, in het Noordwesten ook wat zon.

Vandaag is het landinwaarts behoorlijk grijs. Door bewolking, maar ook door nevel en mist die hier en daar best hardnekkig is. Heel lokaal kan het nog een beetje miezeren.

De westenwind is nauwelijks aanwezig, maar zorgt er vanmiddag wel voor dat vooral in het westen er ook wat ruimte voor de zon komt. In het oosten wordt het opnieuw een grijze dag. Het kwik stijgt naar 8 tot 11 graden.

Vanavond en in de komende nacht blijft het bewolkt, is het nevelig en kan opnieuw regionaal mist ontstaan. Het blijft overal droog. De temperaturen dalen tot een graad of 6 en er is maar weinig wind.

Morgen komt het hogedrukgebied ten westen van ons te liggen, waardoor de wind naar het noordwesten draait. Er blijft vochtige lucht aangevoerd worden, dus qua weer verandert er niet veel. Er is veel grijzigheid en de opklaringen zitten vooral aan de kust. De aangevoerde lucht is wel een graadje minder zacht. De dubbele cijfers verdwijnen, op een enkele plek na. Het wordt ongeveer 9 graden.

In het weekend zien we die voorzichtige daling van de temperaturen doorzetten. Op basis van de huidige weerkaarten blijft het ook in het weekend rustig en overwegend droog weer, met veel bewolking, maar soms ook weer een gaatje voor de zon.

De wind lijkt meer vanuit noordelijke richtingen te gaan waaien, waarmee iets koudere lucht ons weet te bereiken. Het kwik komt overdag dan op een graad of 6. In de nachten komt de temperatuur dan weer wat dichter bij het vriespunt uit.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn