Friday 24 May
Weerman Jannes Wiersema

17 december 2021 door Jannes Wiersema

Weer een grijze dag.

Nog steeds deelt een hogedrukgebied de lakens uit, waardoor het nog steeds heel rustig weer is. Er is in het zuiden op diverse plaatsen mist ontstaan en vanochtend kunnen we daar nog een tijdlang mee te maken hebben. Als de ergste mist opgetrokken is blijft het nog wel in het hele land bewolkt. De zeer sporadische opklaringen zitten vooral aan de noordwestkust, maar ook daar zien we de zon niet veel. De aangevoerde lucht komt uit meer noordelijke richting en is al iets minder zacht. De dubbele cijfers verdwijnen, het wordt in het hele land ongeveer 9 graden.

Vanavond en de komende nacht is het bewolkt en kan plaatselijk wat motregen vallen. Verder is het opnieuw nevelig. Het wordt niet kouder dan tussen 5 en 7 graden.

In het weekend is het nog altijd het grootste deel van de tijd bewolkt. Zaterdag is de bewolking het dikst en kan her en der ook wat motregen naar beneden komen. Ruimte voor de zon is er niet veel, heel af en toe zit er nog een geluksgaatje in het wolkendek. Zondag lijkt iets droger te verlopen dan zaterdag, met iets meer gaatjes voor de zon. Het wordt dan een graad of 8.

Na het weekend lijkt de wind uit meer noordoostelijke richtingen te gaan waaien, waarmee koudere, drogere lucht ons weet te bereiken.

Maandag klaart het daardoor goed op. We zien de zon weer eens uitgebreid, en ook wordt het in de loop van de dag kouder.

Vanaf dinsdag wordt het overdag nog maar een graad of 3 a 4, en in de nachten kan het dan weer een paar graden gaan vriezen. Overdag komt de zon er af en toe bij.

In de loop van de week, richting de kerstdagen, stijgen de kansen op een beetje neerslag.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn