Friday 28 January
Weerman Jannes Wiersema

06 januari 2022 door Jannes Wiersema

Zonnig tussendoortje

Na een woensdag vol wind en buien, ziet het er vandaag compleet anders uit. Vanochtend is het eerst fris, vooral in de oostelijke helft vriest het hier en daar nog een graadje. Er komen flink wat opklaringen voor, dus zodra de zon opkomt zal deze zich regelmatig laten zien. Met een naar zuidwest draaiende wind, die vandaag zwak tot matig is, loopt de temperatuur snel weer op naar 6 a 7 graden.

Ook vanmiddag zien we de zon nog, al neemt in de loop van de dag vanuit het westen de bewolking wel weer toe. Er kan lokaal een buitje vallen, maar op de meeste plaatsen blijft het overdag droog.

Vanavond trekt vanuit het westen een storing over het land en valt enige tijd regen, ook in de nacht. In het oostelijke binnenland soms voorafgegaan door wat natte sneeuw. De temperatuur daalt tot rond 3 graden.

Morgen trekt de wind vanuit het zuidwesten weer flink aan en wordt het guur. Er vallen verspreid over het land buien, soms met een winters karakter, en tussendoor is er soms een gaatje voor de zon. De temperatuur stijgt ’s middags naar 4 a 5 graden in het binnenland en tot maximaal 7 graden aan de kust. Tijdens buien kan het echter nog iets kouder zijn.

Ook in het weekend blijft het wat kil, met overdag steeds zo’n 5 tot 8 graden en een stevige wind. Zaterdag begint droog, maar in de loop van de dag gaat het regenen. Zondag is er meer zon en vallen enkele losse buien.

Na het weekend gaan hogedrukgebieden het weer overnemen. De eerste dagen valt nog een beetje regen, later in de week wordt het droger, rustiger en daarbij lijken de temperaturen weer omhoog te gaan.(weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn