Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

09 januari 2022 door Jannes Wiersema

Nog een paar buien, ook wat ruimte voor de zon.

Vanochtend is in eerste instantie veel bewolking aanwezig en lokaal valt een lichte bui. In de loop van de ochtend kan de zon op steeds meer plekken even doorbreken. De westenwind is matig van kracht boven land, aan zee (vrij) krachtig.

Vanmiddag blijft kans op een enkele bui aanwezig, maar op de meeste plekken blijft het droog. Verder wisselen zon en wolkenvelden elkaar af. De temperatuur loopt op naar 5 graden in Zuid-Limburg tot 8 graden in het noordwesten.

Vanavond is het vrijwel overal droog en is naast wolkenvelden ook ruimte voor opklaringen. Vannacht kan in het (noord)westen lokaal een buitje vallen, elders blijft het droog. Tijdens opklaringen kan nevel of mist ontstaan. De zuidenwind is meestal zwak, hooguit matig. Het koelt af naar lokaal -2 graden in brede opklaringen en +5 graden aan zee.

Morgen blijft het vrijwel overal droog. Lokaal begint de dag grijs met mist of laaghangende bewolking, die kunnen vrij hardnekkig kunnen zijn. Elders schijnt de zon regelmatig. De zuidenwind is zwak tot hooguit matig van kracht. Met maxima van een graad of 6 à 7 is het vrij zacht voor de tijd van het jaar.

Dinsdag komt een front vanuit het noordwesten dichterbij, maar zwakt tegelijkertijd ook af. Vooral ’s middags kan in de kustprovincies af en toe wat regen vallen, verder landinwaarts stelt het maar weinig voor. In het zuiden en oosten is de zon waarschijnlijk nog regelmatig te zien, in het noorden en westen is meer bewolking aanwezig. Het wordt maximaal een graad of 5.

De dagen daarna zien er best vriendelijk uit. Dankzij een krachtig hogedrukgebied blijven we te maken houden met een rustig en droog weertype. De wind is vaak zwak en het blijft in ieder geval tot het weekend droog. De zon is waarschijnlijk vaak te zien, al kan soms wat mist of lage bewolking ontstaan. Met temperaturen van 6 tot 9 graden blijft het vrij zacht, in de nacht en ochtend kan het echter wel vrij koud zijn met wat lichte vorst. (weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn