Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

30 januari 2022 door Jannes Wiersema

Tijdelijk rustiger, morgen storm

Vanmorgen begint de dag op veel plaatsen met zonneschijn. Wel staat er op de wadden en in het uiterste noordoosten nog een krachtige tot harde wind. In het binnenland is het rustiger met een matige wind.

Vanmiddag neemt de wind verder af, maar de bewolking neemt in de loop van de middag wel geleidelijk toe. Er staan 4 tot 6 zonuren op het programma, wat in deze tijd van het jaar best een groot deel van de dag is. De middagtemperatuur komt door de noordwestelijke wind lager uit dan gisteren, met 7 graden aan de noordkust tot 9 graden in het zuiden.

Vanavond draait de wind naar het zuidwesten en trekt de wind weer aan en komende nacht gaat het van het noordwesten uit regenen, en soms plenst het even stevig door. In het noordoosten kunnen er eerst ook nog wat vlokken natte sneeuw tussen de regen zitten. De wind trekt in de loop van de nacht verder aan, en uiteindelijk waait het stormachtig bij minima van een graad of 4-5. De wind draait daarbij terug naar het noordwesten.

Morgenochtend bereikt de noordwestelijke wind zijn hoogtepunt. Langs de kust waait het stormachtig en mogelijk komt het zelfs tot een officiƫle storm (9 Bft). Er kunnen windstoten voorkomen van 100, lokaal 110 km/uur. Verder hebben we vooral in de ochtend nog met (stevige) buien te maken. In de middag is het droger, maar komen hier en daar nog steeds buien voor. Tussen de buien is er soms ook nog wat ruimte voor de zon. Het wordt bij dit alles 6 tot 8 graden. In de loop van de dag neemt de wind af, al kan het langs de (noord)kust nog lang krachtig tot hard waaien.

Ook morgenavond vallen landinwaarts nog een paar buien, hier kan ook weer natte sneeuw bij zitten. In de nacht wordt het een tijdje droog, maar in de vroege ochtend ligt de volgende storing alweer klaar.

Dinsdag wordt een natte dag. Er passeert een front met veel bewolking en enige tijd regen. Lokaal kan een flinke plens vallen. De noordwestelijke wind waait weer stevig door, het waait matig tot aan de kust soms nog krachtig, 4 tot 6 Beaufort, en in het noorden soms mogelijk hard. Het kwik komt weer een fractie hoger uit, rond 10 graden. Aan het eind van de dag kan in het westen de zon nog even tevoorschijn komen, maar op de meeste plaatsen blijft het grijs.

Op woensdag en donderdag lijkt het even wat rustiger en droger, al kan vooral op de donderdag nog wat regen vallen. Op woensdag is er juist meer ruimte voor de zon. De temperatuur ligt op beide dagen rond 8-9 graden.

Na donderdag lijkt het wisselvallige weer met afwisselend buien, bewolking en soms zon door te zetten. Af en toe staat er dan ook weer een stevige wind. De temperatuur blijft waarschijnlijk (iets) boven de normaal voor de tijd van het jaar.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn