Monday 27 May
Weerman Jannes Wiersema

01 februari 2022 door Jannes Wiersema

Opnieuw regen en wind.

Het wordt een bewolkte en regenachtige dag, maar echt koud is het niet met temperaturen in de dubbele cijfers. Ook morgen is het aan de bewolkte kant en kan nog een beetje regen vallen. Het blijft ook dan zacht. De dagen daarna houdt het wisselvallige winterweer aan.

Het is kletsnat winterweer. Vanochtend passeert een front met veel bewolking en enige tijd regen. Lokaal kan een flinke plens vallen. Door de stevige noordwestenwind voelt het waterkoud aan met temperaturen rond een graad of 5.

Vanmiddag wordt het vanuit het westen langzaamaan droog, maar langs de oostgrens kan dat tot diep in de namiddag duren. De westelijke tot noordwestelijke wind waait stevig door, het waait matig tot aan de kust soms nog krachtig, 4 tot 6 Beaufort, en in het Waddengebied hard (7 Bft). Het kwik komt weer een fractie hoger uit, rond 10 of 11 graden. Aan het einde van de middag kan in het westen de zon nog even tevoorschijn komen, maar op de meeste plaatsen blijft het grijs.

Vanavond is het op een lokale bui in het noordoosten na droog en er komen enkele opklaringen voor, zeker in de kustgebieden. Het blijft stevig doorwaaien, in het Waddengebied met een volle windkracht 7. Vannacht wordt het iets rustiger. De minima liggen dan tussen 5 en 8 graden.

Morgen start op de meeste plaatsen droog met misschien een beetje zon. In de middag wordt de bewolking dikker en trekt een gebiedje met wat lichte regen over het land, maar veel plekken houden het zo goed als droog. De wind is minder nadrukkelijk aanwezig dan voorgaande dagen en draait van noordwest naar zuidwest. Het blijft zacht voor februari met 7 tot 10 graden van noord naar zuid.

Donderdag begint bewolkt en regenachtig. In de middag wordt het droog en kan de zon hier en daar even doorbreken. De zuidwestelijke wind is matig tot krachtig, windkracht 3 tot 6. Met 8 tot 10 graden is het een fractie minder zacht dan op woensdag.

Na donderdag komen we op de grens te liggen van hogedruk uit het zuiden en lagedruk vanuit het noorden. Daarmee kan het weerbeeld nog alle kanten opgaan: we kunnen net onder de hogedruk terechtkomen waardoor het weerbeeld veelal droog en rustig is, of we kunnen net onder de invloed van lagedrukgebieden terecht komen met aanhoudend wisselvallig weer en veel wind.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn