Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

21 februari 2022 door Jannes Wiersema

Storm en in het binnenland kans op natte sneeuw

Vanochtend begint de dag nog droog met soms wat ruimte voor de zon, maar vanuit het noordwesten komt de kern van storm Franklin al snel dichterbij. Halverwege de ochtend gaat het vanuit het noordwesten regenen, al is vooral in het (noord)oosten ook natte sneeuw mogelijk. Verder trekt de wind ’s ochtends steeds verder aan en in de loop van de ochtend gaat het aan zee opnieuw stormen met windstoten tot ruim 100 km/h. Ook boven land waait dan een krachtige wind (6 Beaufort) met soms zware windstoten van 75 tot 90 km/h.

Vanmiddag stormt het eerst nog aan de kust en ook blijft het over land stevig waaien. De windstoten liggen aanvankelijk nog rond de 100 km/uur langs de kust en 75-90 km/uur landinwaarts, in de tweede helft van de middag wordt het geleidelijk rustiger. De temperatuur loopt op naar 7 tot 10 graden. Er komen nog altijd buien voor, maar er zijn ook steeds meer opklaringen waardoor vanuit het (noord)westen de zon zich steeds vaker laat zien.

Vanavond trekt de wind opnieuw even aan, dan vooral in het noorden en met name de Wadden en het noordoostelijk kustgebied. Daar kan nog even een harde of stormachtige wind komen te staan (7-8 Beaufort) met lokaal zware windstoten van 75-80 km/uur. De laatste buien trekken het land uit.

Pas komende nacht wordt het echt even rustig. Het is droog en er komen opklaringen voor, waardoor de temperatuur lokaal tot nabij het vriespunt kan zakken. Lokaal ontstaat wat nevel.

Morgen is nog altijd veel bewolking aanwezig, al is de zon zo nu en dan te zien. In de middag trekt weer een zone met (stevige) regen over het land en kan het nog even flink waaien met aan zee zware windstoten. Het waait echter niet meer zo hard meer als op maandag. Met 9 tot 11 graden is het vrij zacht voor de tijd van het jaar.

Op woensdag is het droog en schijnt de zon flink. De wind neemt wat in kracht af en met 10 of 11 graden voelt het lenteachtig aan.

Op donderdag en vrijdag ligt de temperatuur iets lager, op zo’n 8 graden. Verder vallen enkele buien, mogelijk met wat korrelhagel of natte sneeuw. Er is vooral donderdag vrij veel bewolking aanwezig en op beide dagen staat er nog een stevige wind.

De dagen daarna krijgen we te maken met droog en (vrij) zonnig weer. In de nacht en vroege ochtend kan het licht vriezen, maar met de zon erbij loopt de temperatuur overdag snel op. De wind neemt af en tijdens het carnavalsweekend ligt de temperatuur op een graad of 8. Na het weekend loopt de temperatuur mogelijk op tot (ruim) boven de 10 graden, maar dat is nog wat onzeker.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn