Thursday 20 June
Weerman Jannes Wiersema

22 februari 2022 door Jannes Wiersema

Wind en regen, maar minder scherpe randjes

Ook vandaag hebben we nog te maken met regen en een stevige wind, maar het is allemaal net een tandje minder dan de afgelopen dagen. Bovendien begint de dag droog. Er is meteen redelijk wat bewolking aanwezig, al is de zon zo nu en dan te zien aan het begin van de dag. In de loop van de ochtend neemt de bewolking snel weer toe en trekken buien het land binnen vanuit het westen.

Vooral in de middag kunnen de buien stevig uitpakken. De wind, die dan naar het zuidwesten is gedraaid, trekt ondertussen ook weer aan, al waait het wat minder dan de afgelopen dagen. Aan zee kunnen opnieuw zware windstoten voorkomen. Met 9 tot 11 graden is het vrij zacht voor de tijd van het jaar.

In de avond klaart het flink op, de wind neemt weer af en ’s nachts kan het opnieuw goed afkoelen, tot dichtbij het vriespunt.

Morgen is het de hele dag droog en krijgen we weer eens volop de zon te zien. Pas in de loop van de middag begint het vanuit het zuidwesten wat bewolkt te raken. De zuidwestelijke wind houdt zich vrij rustig en dan voelt het met 10 of 11 graden, lokaal mogelijk 12 graden, even lenteachtig aan.

Op donderdag en vrijdag ligt de temperatuur iets lager, op zo’n 8 graden. Verder vallen enkele buien, mogelijk met wat korrelhagel of natte sneeuw. Er is vooral donderdag vrij veel bewolking aanwezig, op vrijdag komt de zon veel vaker tussen de buien door. Op beide dagen staat er nog een stevige wind.

Het weekend ziet er vervolgens prachtig uit. Er is veel zon en het blijft droog. In de nacht en vroege ochtend kan het licht vriezen, maar met de zon erbij loopt de temperatuur overdag snel op. De wind neemt af en zowel zaterdag als zondag ligt de temperatuur op een graad of 10.

Het lijkt erop dat het overwegend droge en rustige weer ook na het weekend aanhoudt. De temperatuur loopt mogelijk op tot (ruim) boven de 10 graden, al is dat op deze termijn nog wat onzeker.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn