Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

26 februari 2022 door Jannes Wiersema

Zonovergoten weekend.

Vanochtend is het op verschillende plaatsen mistig, met name in het zuiden van het land. Op de meeste plekken schijnt de zon al snel en dan lost de grijzigheid gauw op. De temperatuur stijgt rap, al kan het in de mistige gebieden nog een tijdje koud blijven met temperaturen net boven het vriespunt.

Morgenmiddag schijnt dan overal de zon. De wind is zwak uit meest zuidelijke richting. De maximumtemperatuur komt uit op 7 tot 10 graden. Het blijft overal droog en van bewolking is weinig tot geen sprake.

Morgenavond koelt het onder heldere omstandigheden en weinig wind weer snel af. Het gaat opnieuw vriezen en in de nacht naar maandag daalt de temperatuur lokaal naar -3 of -4 graden. Ook kan er nevel voorkomen.

Morgen begint de dag, in tegenstelling tot vandaag, al vrijwel overal zonnig. Ook gedurende de rest van de dag schijnt de zon volop en verder is het droog. Er staat weinig wind en de middagtemperatuur komt op de meeste plaatsen op 9 of 10 graden uit. In de nacht naar maandag gaat het opnieuw op veel plaatsen vriezen.

Ook maandag dus weer een koude start, maar het wordt vervolgens opnieuw een vrij zonnige dag. De zuidenwind neemt nu wat zachtere lucht mee en de middagtemperaturen komen wat hoger uit, zo tussen 10 en 13 graden.

Dinsdag is het iets frisser. Er is meer bewolking aanwezig en kan er een beetje regen vallen, vooral in de ochtend. De wind draait naar het noordwesten. In de middag is het droger en laat de zon zich zelfs nog even zien, vooral in de noordwestelijke helft van het land.

Vanaf woensdag is het overwegend droog, erg rustig, en is er een goede mix van wolkenvelden en zon. Overdag liggen de temperaturen met 7-10 graden rond of net iets onder normaal voor de tijd van het jaar. In de nachten is nog altijd kans op vorst.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn