Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

01 maart 2022 door Jannes Wiersema

Tijdelijk meer bewolking en lokaal een beetje regen.

Vanochtend probeert een storing ons te bereiken, maar erg ver dringt het front niet door. Het blijft wat tegen onze kustlijn aan schurken, waardoor het wel overwegend bewolkt is in het westen van het land. Het levert ook wat lichte regen of motregen op aan de westkant van het land. Met 5 tot 7 graden is het daar kil. In het zuidoosten kan de temperatuur wat verder oplopen bij flink wat zon.

Vanmiddag is het in het oosten en zuiden droog en vooral in Limburg schijnt de zon. Er trekt wat hoge bewolking over, maar de zon komt daar doorheen en daardoor voelt het aangenaam aan met ook weinig wind uit een zuidoostelijke richting. Prima weer dus voor de carnavalsvierders in ons land. Met 8 tot lokaal 11 graden in Zuid-Limburg is het daar minder fris. In het westen en noorden is het een stuk frisser en kan nog wat regen vallen.

Vanavond en vannacht is er een mix van wolkenvelden en opklaringen. In het noordwesten zou nog een spat regen kunnen vallen, maar in de loop van de nacht wordt het daar droog. Bij weinig wind koelt het af tot rond het vriespunt. In het westen wordt het niet kouder dan 2 tot 4 graden.

Morgen ligt de storing nog altijd voor onze westkust. Daardoor heeft het westen de meeste wolkenvelden, maar het lijkt wel droog te blijven met ook daar af en toe zon. Verder naar het noorden en oosten is het een stuk zonniger, vooral in Groningen. Er waait slechts een zwakke tot hooguit matige oostenwind, windkracht 2 tot 4. De maxima liggen tussen 8 graden in Hoorn en 11 graden in Maastricht.

Donderdag ligt dezelfde storing nog steeds stil ten westen van ons land. Zon en wolkenvelden wisselen elkaar af. Op veel plekken is het nog wat zonniger dan op woensdag. In het noordoosten schijnt de zon zelfs volop, terwijl Zeeland wat meer bewolking heeft. Het blijft overal droog en met een zwakke tot matige zuidoostenwind wordt warmere lucht aangevoerd. De temperatuur varieert van 9 graden op de Waddeneilanden, 12 graden in Utrecht en 13 graden in Brabant en Limburg.

Vrijdag komt de storing dan opnieuw vanuit het westen in afgezwakte vorm over ons land trekken. In het oosten schijnt de zon nog flink, maar vanuit het westen neemt de bewolking toe. Lokaal trekt een buitje over, maar op de meeste plaatsen blijft het droog en is het nog steeds prima weer voor buitenactiviteiten. De wind is zwak tot matig en draait van zuidoost naar west. Het wordt 8 graden op Terschelling tot 12 graden in Eindhoven.

In het weekend draait de wind naar het noorden. Toch wordt het nauwelijks frisser met maxima van 9 of 10 graden. De nachten zijn wel fris met regionaal lichte vorst. Verder is er een mix van wolkenvelden en zon en er kan nog een enkele bui voorkomen.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn