Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

09 maart 2022 door Jannes Wiersema

Steeds iets hogere temperaturen.

Een standvastig hogedrukgebied houdt storingen voorlopig bij ons vandaan en het is dan ook stralend weer. Pas tegen het weekend komen vanuit het westen soms wat wolken opzetten en er zou in het westen en zuidwesten misschien een drup regen kunnen vallen, maar over het algemeen is het droog, met veel zon en steeds iets hogere temperaturen.

Vanochtend is het nog koud, met op veel plaatsen lichte vorst, alleen direct aan zee ligt het kwik iets boven nul. Maar met meteen de zon er volop bij en met een zwakke tot matige wind uit het zuidoosten warmt het snel op tot 10 graden in het Waddengebied en tot lokaal 15 graden in de zuidelijke provincies. Later vanmiddag trekken er soms wat sluierwolken over de westelijke helft van het land, maar daar komt de zon nog prima doorheen.

Vanavond en vannacht wordt het iets minder koud dan de afgelopen nachten. In het oosten en noordoosten kan het lokaal nog licht vriezen met minimumtemperaturen tot -2 graden, maar in het grootste deel van het land blijft de minimumtemperatuur boven het vriespunt, aan de kust rond 4 graden. Het blijft helder.

Morgen is het wederom stralend voorjaarsweer. De zon schijnt de hele dag volop, alleen in het zuidwesten en westen kunnen soms een paar wolken vanaf de Noordzee binnendrijven. Met nog steeds een zwakke tot matige zuidoostelijke wind komt de temperatuur nog iets hoger uit dan vandaag, met dan 12 tot 14 graden in het noorden, rond 15 graden in het midden, en 16 a 17 graden in het zuiden van het land. In de nacht naar vrijdag komt de temperatuur waarschijnlijk nergens meer onder het vriespunt uit.

Vrijdag trekken er vanuit het westen soms wat sluierwolken over het land, maar de zon komt daar over het algemeen nog prima doorheen. De zuidoostenwind trekt iets aan en wordt aan de kust soms (vrij) krachtig. De middagtemperatuur komt uit tussen 11 en 15 graden.

Vooral zaterdag neemt in het zuidwesten en westen de bewolking wat verder toe en daaruit kan heel lokaal zelfs een spatje regen vallen. De rest van het land blijft droog met nog steeds flinke zonnige perioden. Ook zondag is er vooral in het zuidwesten en westen naast zon ook wat bewolking aanwezig, maar het blijft droog. De meeste ruimte voor zon is er net als op de zaterdag in het oosten en noordoosten van het land. De middagtemperatuur ligt op beide dagen rond 13 of 14 graden.

Ook na het weekend lijkt het rustige weer door te zetten. (weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn