Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

10 maart 2022 door Jannes Wiersema

Vandaag zeer zacht met lokaal 17 graden

Een standvastig hogedrukgebied houdt storingen voorlopig bij ons vandaan en het is dan ook stralend weer. Na een koude start met lokaal nog lichte vorst, kan het vanmiddag 16 graden worden in het zuiden en zuidwesten. Ook morgen blijft het volop lente. Pas in het weekend komen vanuit het westen soms wat wolken opzetten en kan in het westen en zuiden een drup regen vallen.

Vanochtend is het eerst nog fris met regionaal lichte vorst. De temperatuur loopt bij veel zon snel op richting 10 graden. De zuidoostenwind trekt daarbij wat aan.

Vanmiddag is het zonnig. Alleen in de westelijke helft kunnen soms een paar hoge sluierwolken vanaf de Noordzee binnendrijven. De zuidoostenwind is matig, windkracht 3 tot 4, en voert warmere lucht aan dan afgelopen dagen. De maxima liggen tussen 12 graden op de Wadden, 15 graden in het midden van het land en 16, lokaal 17 graden in Brabant, delen van Zeeland en de Zuid-Hollandse duingebieden. Daarmee is het de warmste dag van dit jaar en de eerste dag met op grote schaal lentetemperaturen.

Vanavond en vannacht blijft het helder. Bij een afnemende wind kan het in het binnenland zeer lokaal nog afkoelen tot het vriespunt. Alleen aan de grond vriest het hier en daar nog licht. Op de meeste plaatsen blijft de temperatuur enkele graden boven nul en aan de Zeeuwse kust is het een graad of 6.

Morgen trekken vanuit het westen soms wat sluierwolken over het land, maar de zon komt daar over het algemeen nog prima doorheen. De zuidoostenwind trekt aan en dat gaan we merken. In het binnenland waait het matig tot vrij krachtig, windkracht 4 tot 5. Aan zee is de wind krachtig, windkracht 6. Vooral in het Waddengebied is het daardoor wat schraal met een graad of 10 à 12, maar het voelt daar kouder aan. In de rest van het land wordt het 13 tot 16 graden, met de hoogste temperaturen in het zuidwesten van het land.

Zaterdag weet een zwakke storing ons land te bereiken. In het oosten is het waarschijnlijk droog en schijnt de zon nog van tijd tot tijd. In het westen en zuiden is er meer bewolking en is kans op een drup regen. De wind neemt weer wat af en is meest matig uit het zuidoosten. Het wordt 10 graden op de Wadden tot 14 in het oosten.

Zondag verandert weinig. Een zwakke storing ligt boven ons land en bezorgt vooral in het westen wat meer bewolking en lokaal een spat regen. Verder naar het oosten is het droog en vrij zonnig. Het wordt bij een meest matige zuidenwind tussen 10 en 15 graden.

Na het weekend blijft het weer aan aantal dagen droog en zien we de zon flink. Het lenteweer keert terug met temperaturen van ruim 15 graden. Sommige berekeningen gaan dinsdag en woensdag zelfs richting 20 graden.(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn