Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

21 maart 2022 door Jannes Wiersema

Op de meeste plekken zonnig.

Vanochtend vroeg trekt de bewolking langs de oostgrens weg en dus ’s ochtends al is het in vrijwel het hele land zonnig. De temperatuur loopt snel op, van lokaal enkele graden onder nul tijdens zonsopkomst tot op de meeste plekken al 12-15 graden aan het eind van de ochtend.

Vanmiddag blijft de zon op de meeste plekken behoorlijk schijnen, al ontstaan er vooral landinwaarts wel wat stapelwolken. Verder zijn het noorden en noordwesten van het land ook gevoelig voor wat hoge bewolking. Het blijft overal droog. Bij een zwakke tot matige zuidelijke wind is het in het zonnetje heerlijk toeven: de temperatuur loopt namelijk op naar maxima van 14 a 15 graden in het noorden en 18 tot lokaal 19 graden in het zuiden. Alleen op de Wadden blijft de temperatuur wat achter met maxima van een graad of 12.

Vanavond en komende nacht trekt de sluierbewolking oplossend naar het noorden weg, en is het dus overal helder. In de heldere omstandigheden koelt het flink af: de temperatuur daalt naar 2 graden in het binnenland tot 6 graden langs de kust. Lokaal daalt de temperatuur in het binnenland zelfs tot rond het vriespunt. Er kan in de nacht ook wat nevel ontstaan.

Morgen is het zonnig, droog en warm lenteweer. De zon schijnt op veel plekken de hele dag, slechts lokaal komen een paar kleine stapelwolkjes voor. In het uiterste noorden kunnen ook een paar onschuldige wolkjes overdrijven. Er staat niet al te veel wind en waarschijnlijk wordt voor de eerste keer dit jaar de grens van 20 graden ergens in ons land overschreden. De maxima lopen uiteen van 13 graden op de Wadden, 18 graden in het noorden en 19 tot lokaal 21 graden elders.

Woensdag blijft het zonnig, droog en warm. De dag begint fris met in de vroege ochtend kans op wat lichte vorst, maar overdag kan het opnieuw op enkele plekken 20 graden worden. Alleen op de Waddeneilanden blijft het met zo’n 14 graden duidelijk minder warm. In de middag kan wel een frisse zeewind opsteken waardoor het op het strand en in de duinen flink afkoelt.

Donderdag draait de wind meer naar het noordoosten waardoor aan zee en in het noorden de temperatuur iets lager ligt met 11 tot 15 graden. In het zuiden en oosten kan het wel opnieuw 19 of 20 graden worden. Het blijft zonnig en droog.

De dagen daarna blijft het rustig lenteweer. De temperaturen lopen iets terug, maar het blijft (vrij) zacht met 10 tot 19 graden. De hoogste temperaturen zijn telkens voor het zuiden, op de Wadden is het dagelijks beduidend frisser. Vanaf vrijdag neemt de kans op bewolking wat toe, vooral richting het noordoosten. De zon blijft echter flink schijnen en het blijft zo goed als droog. (weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn