Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

22 maart 2022 door Jannes Wiersema

Naar de 20 graden?

Vandaag is het zonnig, droog en warm lenteweer. De zon schijnt op veel plekken de hele dag, slechts lokaal komen een paar kleine stapelwolkjes voor. In het uiterste noorden kunnen ook een paar onschuldige wolkjes overdrijven. Er staat niet al te veel wind en mogelijk wordt voor de eerste keer dit jaar de grens van 20 graden ergens in ons land overschreden. De maxima lopen uiteen van 13 graden op de Wadden, 18 graden in het noorden en 19 tot lokaal 20 graden elders.

Vanavond en de komende nacht is het helder. Er is maar weinig wind en vooral in het binnenland kunnen de temperaturen tot rond het vriespunt dalen, op andere plaatsen blijft het kwik enkele graden boven nul. Lokaal komt een mistbank voor.

Morgen blijft het zonnig, droog en warm, met zo mogelijk nog minder wolken dan dinsdag. De dag begint fris met in de vroege ochtend kans op wat lichte vorst, maar overdag kan het opnieuw op enkele plekken tegen de 20 graden worden. Alleen op de Waddeneilanden blijft het met zo’n 14 graden duidelijk minder warm. In de middag kan wel een frisse zeewind opsteken waardoor het op het strand en in de duinen flink afkoelt.

Donderdag draait de wind meer naar het noordoosten waardoor aan zee en in het noorden de temperatuur iets lager ligt met 11 tot 15 graden. In het zuiden en oosten kan het wel opnieuw 19 of 20 graden worden. Het blijft zonnig en droog.

Ook daarna blijft het rustig lenteweer. De temperaturen lopen iets terug, maar het blijft (vrij) zacht met 10 tot 18 graden. De hoogste temperaturen zijn telkens voor het zuiden, op de Wadden is het dagelijks beduidend frisser.

Vanaf vrijdag neemt de kans op bewolking wat toe, vooral richting het noordoosten.

In het weekend zien we wat vaker wolkenvelden langstrekken en komt de temperatuur een paar graden lager uit. De zon blijft echter regelmatig schijnen en er wordt nog altijd geen neerslag van betekenis verwacht.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn