Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

24 maart 2022 door Jannes Wiersema

Stralend lenteweer houdt nog aan.

Vandaag opnieuw een frisse start met lokaal in het binnenland een graadje vorst en hier een daar wat mist of nevel. Al snel breekt de zon weer uitbundig door en wordt het opnieuw een stralende dag. Alleen in het noordoosten kan in de loop van de dag een wolkje binnendrijven. De wind draait wat meer naar het noordoosten, en uiteindelijk het noorden, waardoor de temperatuur aan zee en in het noorden iets lager ligt met 11 tot 15 graden. In het zuiden en zuidwesten kan het 19, lokaal 20 graden worden.

Vanavond en vannacht is het nog altijd overwegend helder en wordt het weer fris, met op de koudste plekken temperaturen rond het vriespunt en hier en daar een graadje onder nul. Er kan op meerdere plaatsen mist ontstaan.

Ook morgen blijft het rustig lenteweer. De dag start op sommige plekken met wat ochtendgrijs, maar de mist of laaghangende bewolking zal snel weer verdwijnen als de zon haar werk begint te doen. De middagtemperaturen komen iets lager uit, maar het blijft (vrij) zacht met 10 tot 18 graden. De hoogste temperaturen zijn weer voor het zuiden, in de noordwesthoek van het land is het beduidend frisser.

In het weekend zien we langzaam maar zeker wat meer wolkenvelden langstrekken en lopen ook de temperaturen wat terug. De zon blijft echter regelmatig schijnen en er wordt nog altijd geen neerslag van betekenis verwacht. Zaterdag komt het midden van het land nog op een graad of 17, zondag is dat maximaal 14 graden.

Na het weekend lijkt de omslag echt een feit te worden. Het gaat wat steviger waaien, er trekken regelmatig wolkenvelden over waardoor de zon minder ruimte krijgt. Ook de temperatuur doet een flinke stap terug, want op de meeste plaatsen halen we na maandag de 10 graden niet eens meer. In de loop van de week neemt ook de kans op een bui weer toe, en die buien kunnen zelfs een winters karakter hebben. (weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn