Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

27 maart 2022 door Jannes Wiersema

Nog één dag heel veel zon

Vanochtend verdwijnt de nevel en lokale mist snel en de laatste wolkenvelden boven het zuiden trekken geleidelijk weg. Aan het einde van de ochtend is het vrijwel overal stralend zonnig lenteweer. De noordoostenwind is zwak tot matig van kracht.

Vanmiddag blijft het op de meeste plekken zonnig, maar net als gisteren maakt vooral het Waddengebied opnieuw kans op wat wolkenvelden. Het blijft overal droog en het is opnieuw behoorlijk zacht. De temperatuur loopt op naar 11 graden op de Wadden, 13 graden in het noorden en 17 graden in het zuiden van het land.

Vanavond is het nog overwegend helder, maar vannacht ontstaat vooral in het noorden en midden van het land opnieuw mist (die lokaal dicht kan zijn) of laaghangende bewolking. Er staat maar heel weinig wind en in het noorden en noordoosten kan het licht vriezen. Elders blijft de temperatuur een paar graden boven nul.

Morgenochtend kan het nog een poosje mistig zijn, vooral in het noorden van het land. Uiteindelijk lost de mist wel weer vrij snel op, waarna op de meeste plekken de zon nog even flink schijnt. Alleen in het noorden kunnen wolkenvelden spelbreker zijn.

Morgenmiddag is er nog steeds aardig wat ruimte voor de zon. Wel ontstaan er wat stapelwolken en in de loop van de middag trekt een gebied met bewolking vanuit het zuiden het land binnen. Het blijft droog. De maximumtemperatuur loopt op naar waarden van 12 a 13 graden in het noorden tot 18, lokaal 19 graden in het zuiden. De wind is zwak.

Morgenavond raakt het op steeds meer plekken bewolkt en kan lokaal een spatje regen vallen. De kans daarop lijkt voor nu het grootste in het noorden. Veel stelt het allemaal niet voor. Er is een kleine strook over het midden van het land blijft het lang helder, waardoor het daar flink afkoelt.

In de nacht naar dinsdag is het uiteindelijk vrijwel overal bewolkt, waardoor de temperatuur waarschijnlijk overal een paar graden boven het vriespunt blijft steken. De kans op een spatje regen is klein, maar niet helemaal uitgesloten.

Dinsdag is meer bewolking aanwezig en kan af en toe een enkel spatje regen vallen. Tussendoor kan de zon af en toe nog een gaatje vinden. Met 9 tot 14 graden is het beduidend frisser dan de afgelopen tijd. De wind is noordoostelijk en op veel plekken matig van kracht.

Woensdag wisselen zonnige perioden en wolkenvelden elkaar af. Het blijft overwegend droog en met een noordoostenwind wordt nog wat frissere lucht onze kant op geblazen. Het wordt nog maar 8 graden in het noorden tot 12 graden in het zuiden.

De dagen daarna is het licht wisselvallig voorjaarsweer. Af en toe kan een bui vallen, mogelijk met een winters karakter. Er zijn echter ook genoeg droge momenten en de zon is regelmatig van de partij. De wind houdt zich relatief rustig, maar het blijft wel aan de frisse kant met maxima rond 10 graden en in de nachten kans op een graadje vorst.(weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn