Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

24 april 2022 door Jannes Wiersema

Zonnige start, vanmiddag meer wolken met later vanavond buienkans in het O/ZO

Vanochtend begint de dag met heel veel zon. De noordoostenwind trekt in de loop van de ochtend weer wat aan en is uiteindelijk meest matig, bij vlagen vrij krachtig boven land. In het noordwestelijk kustgebied is de wind soms krachtig 4 – 6 Bft.

Vanmiddag ontstaan meer wat meer (stapel)wolken, het meest in het binnenland. In de kustgebieden blijft het overwegend zonnig. Door de noordoostenwind stroomt iets minder warme lucht aan, waardoor het van noord naar zuid nog  13 tot 19 °C kan worden.

Vanavond verdwijnen de meeste wolken weer en wordt het vrij helder. later in de avond kunnen  een paar buien vanuit Duitsland het oosten en Zuidoosten bereiken. Komende nacht is vooral in het zuiden, midden en oosten kans op  lokaal een stevige (regen) onweersbui, omdat er weinig stroming is op hoogte kan waar een bui ontstaat even flink plenzen. De minima liggen rond 6 °C.

Morgen trekken nog steeds een paar stevige buien over. De grootste kans daarop is voor het zuiden, maar ook elders kan een bui voorkomen. Sommige buien kunnen best pittig zijn met mogelijk een enkele klap onweer. In het zuiden en zuidoosten is de zon dan ook een stuk minder vaak te zien dan de afgelopen dagen. In het noorden schijnt de zon daarentegen een groot deel van de dag. De noordoostenwind neemt in kracht af, maar toch is het merkbaar frisser dan de afgelopen tijd met  12 tot 16 °C. Daarmee ligt de temperatuur een paar graden onder normaal voor de tijd van het jaar.

Dinsdag wordt het met een zwakke tot matige noordenwind van noord naar zuid maximaal 12 tot 17 °C. Het is dan wisselend bewolkt met af en toe de zon,wel blijft het droog. Tijdens Koningsnacht is het vrij helderen kan het flink afkoelen met in het binnenland temperaturen van slechts 2 °C met kans op vorst aan de grond. En de wind houd zich rustig.

Woensdag (Koningsdag) begint vrij koud met mogelijk rijp op het gras , maar overdag stijgt de temperatuur naar ca 12 °C op de Wadden tot lokaal 18 °C in het zuiden. Naast enkele wolkenvelden zijn er ook lange zonnige perioden en  blijft het op de meeste plaatsen droog.

Op donderdag schijnt de zon flink en kan in het zuiden lokaal de 20 °C worden. In het uiterste noorden blijft het duidelijk frisser met 12 °C door een zwakke wind vanaf zee.

Vanaf vrijdag doet de temperatuur in heel het land waarschijnlijk weer een stap terug. In het zuidoosten kan het vrijdag nog zo’n 18 °C worden, daarna daalt de temperatuur gemiddeld naar zo’n 13 of 14 graden. Verder neemt de kans op een enkele bui wat toe, maar regen van betekenis lijkt vooralsnog er niet in te zitten. Verder is er ook geregeld de zon.

 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn