Monday 4 March
Weerman Jannes Wiersema

Aan de kust en in het noorden enkele buien.

13 november 2018 door Jannes Wiersema

Vanochtend wisselen wolkenvelden en brede opklaringen elkaar af. Vooral in de kustgebieden komen enkele buien voor, mogelijk met onweer. In de loop van de ochtend trekken vooral in de noordelijke heft enkele buien verder landinwaarts. Vanmiddag is er vooral in het noorden nog kans op een enkele bui, in de rest van het land is het droog met geregeld zon. De maximumtemperatuur bedraagt ca. 13°C. De zuidwestelijke wind neemt toe naar matig tot vrij krachtig. Langs de kust en op het IJsselmeer is de wind vrij krachtig tot krachtig. Bij buien kunnen in de ochtend aan de kust windstoten tot circa 70 km/uur voorkomen. In de loop van de middag en avond neemt de wind af.

Komende nacht zijn er opklaringen, afgewisseld door wolkenvelden. Aan de noordwestkust is nog een enkele bui mogelijk. De minima lopen uiteen van 9°C in het noordwestelijk kustgebied tot 4°C plaatselijk verder landinwaarts. De wind is zuidwestelijk, later zuidelijk en zwak tot matig, aan de kust eerst nog vrij krachtig.

Morgen zijn er flinke perioden met zon en blijft het overal droog. De maxima liggen rond 12°C. De zuidenwind draait in de middag in het zuiden naar zuidoost en is overwegend matig.

Vooruitzichten

Droog met flinke zonnige perioden. Aanvankelijk nog temperaturen boven normaal, geleidelijk dalend naar beneden normaal.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 20 november tot en met dinsdag 27 november

Grote kans (90%) op een aanhoudend rustig en overwegend droog weertype met temperaturen ruim beneden de langjaargemiddelde waarden voor de tijd van het jaar.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Waarschuwing land 0 new 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn