Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

Aan het einde van de ochtend van het zuiden uit buien, lokaal met onweer.

08 augustus 2017 door Jannes Wiersema

De dag begint met wolkenvelden, al zal de zon soms ook nog te zien zijn. In de ochtend neemt de bewolking verder toe en gaat het aan het einde van de ochtend van het zuiden uit regenen. In de middag en avond wordt de neerslag steeds buiiger van karakter met lokaal onweer en vooral in het noorden plaatselijk veel regen. Vanaf halverwege de avond wordt het van het zuiden uit droger, maar de kans op een bui blijft wel aanwezig. De middagtemperaturen lopen uiteen van 20°C in het zuiden tot plaatselijk 24°C in het noordoosten. De zwakke tot matige wind komt uit een oostelijke richting en wordt in de loop van de dag van het zuiden uit westelijk.

Waarschuwing land 0 new 

In de nacht naar woensdag kunnen er in het noorden en westen nog steeds enkele buien voorkomen, verder landinwaarts is het overwegend droog en komen er enkele opklaringen voor. De minima lopen uiteen van 12°C in het zuiden tot 15°C op de Wadden. Boven land staat er een matige zuidwestenwind. Aan zee is de wind vrij krachtig, boven het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig en in het Waddengebied mogelijk hard.

Woensdag overdag is het half tot zwaar bewolkt. Met name in het westen kunnen er in de middag enkele buien tot ontwikkeling komen. In de avond neemt de buienactiviteit snel af. De maxima komen uit rond 19°C. De zuidwestenwind is matig, in het Waddengebied en op het IJsselmeer vrij krachtig. In de avond neemt de wind landinwaarts af naar zwak en komt uit richtingen tussen zuidwest en west.

Vooruitzichten

Vrij koel en licht wisselvallig met vooral op donderdag en zaterdag perioden met regen of enkele buien.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 15 augustus tot en met dinsdag 22 augustus

Wisselvallig met temperaturen die enkele graden beneden de normaal voor de tijd van het jaar liggen.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn