Monday 27 May
Weerman Jannes Wiersema

Aan zee geleidelijk veel zon, landinwaarts meer bewolking en droog.

16 juni 2017 door Jannes Wiersema

Er zijn wolkenvelden maar in de kustgebieden wordt het in de loop van de ochtend vrij zonnig. Landinwaarts ontstaan stapelwolken en in het oosten heeft de bewolking vanmiddag de overhand. Vanavond klaart het van het westen uit op. Het blijft droog en de middagtemperaturen liggen tussen 17°C op de Wadden en lokaal 21°C in het zuidoosten. De wind is west tot noordwest en matig, aan de kust vrij krachtig en in het noordelijk kustgebied enige tijd krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new

Komende nacht neemt de bewolking van het noordwesten uit weer toe. De minima liggen tussen 10°C lokaal in het oosten en 15°C aan zee. Er staat een zwakke tot matige wind uit richtingen tussen west en zuidwest.

Morgen overdag is het aan zee zonnig, maar landinwaarts is het lange tijd overwegend bewolkt. In de loop van de middag breekt de zon van het noordwesten uit overal door. Het blijft droog en de maximumtemperaturen lopen uiteen van 21°C aan zee tot 26°C plaatselijk in het zuid(west)en. De wind draait in de middag van west naar noordwest en is matig.

Vooruitzichten

Aanvankelijk zonnig, droog en zeer warm zomerweer. Halverwege volgende week van het noorden uit afkoeling, maar nog steeds overwegend droog met zonnige perioden.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 23 juni tot en met vrijdag 30 juni

Overgang naar een licht wisselvallig weertype met dagelijks 50-60% kans op enige neerslag. Grote kans (70%) op vrij warm weer tijdens de eerste dagen, gevolgd door temperaturen rond normaal.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn