Monday 27 May
Weerman Jannes Wiersema

Aanhoudend warm en droog zomerweer.

19 juli 2018 door Jannes Wiersema

Vanochtend komen vooral in het noorden en midden nog wolkenvelden voor, verder start de dag zonnig met in het westen eerst nog enkele mistbanken. In de middag ontstaan er tamelijk veel stapelwolken, maar het blijft droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 23°C langs de noordkust tot lokaal 29°C in het oosten en zuidoosten. De wind is zwak tot matig, in het noorden en oosten overwegend oostelijk, elders uit richtingen tussen west en noord. Vanmiddag wordt de wind aan de kust overal matig uit noordelijke richtingen.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

Komende avond en nacht kunnen er vooral in het noorden nog wolkenvelden voorkomen. Elders klaart het breed op. De minima liggen tussen 12°C en 16°C. De noordoostenwind is zwak tot matig.

Vrijdag verandert er aanvankelijk weinig. De dag begint opnieuw op veel plaatsen zonnig en in de middag kunnen er landinwaarts weer stapelwolken ontstaan. Het blijft tot de avond droog. De maximumtemperaturen varieren van 23°C langs de noordkust tot ongeveer 30°C in het (zuid)oosten. De wind draait geleidelijk naar noord en is boven land zwak tot matig, in de kustgebieden matig tot mogelijk vrij krachtig. Vrijdagavond is er in het zuiden een kans op een lokale regen- of onweersbui.

Vooruitzichten

In het weekeinde tijdelijk iets minder warm met zaterdag vooral in het zuid(oost)en kans op een bui. Daarna droog, veel zon en op steeds meer plaatsen tropisch warm.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 26 juli tot en met donderdag 02 augustus

Grote kans (rond 80%) op voortzetting van het droge en (zeer) warme weertype. Kleine kans (rond 20%) op overgang naar een wisselvalliger weertype.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn