Monday 4 March
Weerman Jannes Wiersema

Aanhoudend warm en droog zomerweer.

18 juli 2018 door Jannes Wiersema

Vandaag is het aanvankelijk zonnig. Geleidelijk ontstaan er enkele stapelwolken, de meeste in de noordelijke helft. Het blijft droog. De temperatuur blijft langs de kust steken op 22°C, verder landinwaarts wordt het 25°C tot lokaal 29°C, de hoogste waarden in het oosten en zuiden. De zwakke tot matige wind draait in de loop van de middag en avond van zuidwestelijke naar noordelijke richtingen.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht 

Komende nacht zijn er brede opklaringen, maar trekken er ook enkele wolkenvelden over. In brede opklaringen kunnen er opnieuw enkele mistbanken ontstaan. De minimumtemperaturen liggen rond 14°C, maar in langdurige opklaringen kan het lokaal een graad of 10 worden. De wind wordt zwak en veranderlijk.

Donderdag wordt een zonnige en droge dag, al ontstaan er vooral landinwaarts wel weer stapelwolken. Het wordt iets warmer dan vandaag met maxima van 23°C langs de noordkust tot lokaal 31°C in het oosten en zuidoosten. De wind wordt noordoostelijk en is zwak tot matig. Langs de kust wordt de wind in de middag noordelijk en mogelijk vrij krachtig.

Vooruitzichten

Warm en droog met flink wat zon. In het weekeinde tijdelijk iets minder warm en vooral zaterdag kans op een bui.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 25 juli tot en met woensdag 01 augustus

Grote kans (70-80%) op het aanhouden van het droge weertype, kleine kans (20-30%) op overgang naar een wisselvalliger weertype. De kans op temperaturen (ver) boven het langjarig gemiddelde bedraagt vrijwel de gehele periode 80-90%.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn