Monday 15 April
Weerman Jannes Wiersema

Aanvankelijk lokaal kans op gladheid. Geleidelijk af en toe regen.

06 maart 2018 door Jannes Wiersema

In het zuidwesten is het overwegend bewolkt en valt er af en toe lichte regen. Dit gebied trekt gedurende de dag noordoostwaarts over het land. In het midden en noorden van het land zijn er eerst nog opklaringen aanwezig en is het droog. Vooral in het noordoosten is er in de eerste ochtenduren nog kans op gladheid door bevriezing. De maximumtemperatuur ligt rond 10°C, in het Waddengebied en vlak langs het IJsselmeer enkele graden lager. De matige oostelijke wind draait in de loop van de dag naar zuid tot zuidwest. In het noorden blijft de wind zuidoost.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

In de nacht naar woensdag zijn er opklaringen en ontstaat er op meerdere plekken mist. Op de meeste plaatsen blijft het droog. De minimumtemperatuur ligt in gebieden met mist en bewolking enkele graden boven nul. Daar waar opklaringen zijn kan de temperatuur net onder het vriespunt komen en kan het lokaal wederom glad worden. De veranderlijke wind is overwegend zwak.

Woensdagochtend lost de mist geleidelijk op. Van het zuiden uit drijven er opnieuw wolkenvelden binnen en gaat het af en toe regenen. De temperatuur loopt op naar ongeveer 9°C. De wind is veranderlijk en zwak.

Vooruitzichten

Vrij veel bewolking en af en toe regen. De maxima liggen rond 9°C, in het Waddengebied beduidend lager. In de nacht en vroege ochtend minima dichtbij nul. In het weekeinde wordt het tijdelijk zachter met maxima rond 13°C.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 13 maart tot en met dinsdag 20 maart

Af en toe regen of enkele buien (60-70% kans). Tevens temperaturen die overwegend rond het langjarig gemiddelde zullen liggen.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn