Saturday 18 May
Weerman Jannes Wiersema

Aanvankelijk nog mistbanken, daarna veel zon en warm.

15 oktober 2017 door Jannes Wiersema

Op diverse plekken komen (dichte) mistbanken en lokaal ook laaghangende bewolking voor. Mist en bewolking lossen vanochtend snel op waarna een zonnige dag volgt. Met maximumtemperaturen van 20 tot 23°C is het warm voor de tijd van het jaar. De zwakke wind komt uit een zuidoostelijke richting en wordt in de loop van de ochtend zuidelijk en matig van kracht. In het Waddengebied kan de wind in de middag af en toe vrij krachtig zijn.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Komende nacht trekken er enkele wolkenvelden over. Het blijft droog en de minimumtemperatuur wordt ongeveer 14°C. De zuidelijke wind is matig en in het Waddengebied mogelijk vrij krachtig.

Maandag overdag is er opnieuw veel zon. In de middag loopt de temperatuur uiteen van 20°C in het noorden tot lokaal 25°C in het zuidoosten van het land. De zuidelijke wind is matig, aan zee vrij krachtig.

Vooruitzichten

De eerste dagen warm, overwegend zonnig en droog. Vanaf woensdag minder warm met meer bewolking en een forse toename van de neerslagkans.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 22 oktober tot en met zondag 29 oktober

Grote kans (80-90%) op middagtemperaturen rond de normale waarde voor de tijd van het jaar. De dagelijkse neerslagkans ligt rond 40%.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn