Saturday 18 May
Weerman Jannes Wiersema

Af en toe lichte regen of een bui,

28 april 2018 door Jannes Wiersema

Vanochtend is er veel bewolking en valt er soms wat lichte regen. In de middag breekt ook af en toe de zon door maar kunnen er ook enkele buien tot ontwikkeling komen. De temperatuur loopt op naar 12°C in het noordwesten tot lokaal 17°C in het zuidoosten. De zuidwestelijke wind is overwegend matig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht 

In de nacht naar zondag is het droog en hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. In de opklaringen kan vrij gemakkelijk nevel ontstaan, mogelijk ook enkele mistbanken. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 5°C in opklaringen tot 10°C onder de bewolking. De wind wordt zwak en variabel.

Zondag overdag wordt de bewolking van het zuiden uit dikker en gaat het op steeds meer plaatsen regenen. In de middag wordt het in de zuidoostelijke helft van het land weer droog en breekt de zon door. In de avond kunnen er van het zuiden uit enkele stevige regen- en onweersbuien het land binnen trekken, hierbij is kans op hagel, windstoten en lokaal veel neerslag in korte tijd. De middagtemperatuur varieert van 11°C op de Wadden tot ca. 20°C in het zuidoosten van het land. De wind wordt overal noordoost en neemt toe naar matig, langs de kust naar vrij krachtig tot krachtig, later mogelijk hard, 7 Bft.

Vooruitzichten

In de nacht naar maandag flinke perioden met regen, maandag overdag mogelijk veel wind. Ook dinsdag nog koel en enkele buien. Vanaf woensdag droger, geleidelijk meer zon en oplopende temperaturen.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 05 mei tot en met zaterdag 12 mei

In het weekeinde van 5 en 6 mei vrij grote kans op een droog weertype met geregeld zon en temperaturen rond of iets boven normaal. Op de langere termijn grote onzekerheid in temperatuur.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn