Saturday 18 May
Weerman Jannes Wiersema

Af en toe lichte regen, vanmiddag droog. Morgen eerst enkele (onweers)buien.

08 juni 2017 door Jannes Wiersema

De bewolking overheerst en er valt af en toe lichte (mot)regen. In de loop van de ochtend wordt het van het zuidwesten uit op de meeste plaatsen droog en in de middag breekt de zon af en toe door. De maximumtemperatuur varieert van 19°C op de Wadden tot lokaal 25°C in het zuiden. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig, aan zee eerst nog vrij krachtig tot krachtig.

 Waarschuwing land 0 new

Vanavond neemt de bewolking van het westen uit weer toe en kan er in het uiterste noorden lokaal wat lichte regen vallen. Later in de avond neemt in het westen de kans op een enkele bui toe. Komende nacht bereikt een gebied met buien het westen en trekt gedurende de nacht langzaam oostwaarts. Hierbij kunnen onweer en windstoten voorkomen, lokaal kan er veel regen vallen. De minimumtemperatuur ligt rond 16°C. De zuidelijke wind is zwak tot matig.

Active onweersbuien komende nacht verwacht

Vrijdagochtend trekken de (onweers) buien verder oostwaarts over het land. In de middag wordt het vervolgens op de meeste plaatsen droog en breekt de zon door. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 17°C in het noorden van het land tot 20°C in het zuidoosten. De zuidelijke wind is zwak tot matig van kracht, in de middag draait de wind naar het westen en wordt dan matig, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Vooruitzichten

Gedurende het weekend loopt de temperatuur op naar zomerse waarden. Later op zondag of maandag wordt de warmte verdreven door enkele (onweers)buien. Daarna wordt het koeler en overwegend droog.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 15 juni tot en met donderdag 22 juni

Grote kans (60-70%) op meest droog weer. De temperatuur is uiterst onzeker, maar meest waarschijnlijk zijn temperaturen rond of boven normaal.

(Bron: KNMI)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn