Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

Af en toe (mot)regen, vanavond opklaringen. Morgen overwegend droog.

18 juni 2018 door Jannes Wiersema

Het is bewolkt en af en toe valt er lichte (mot)regen. In het zuiden is het aanvankelijk nog droog, maar ook daar gaat later vanochtend en vanmiddag af en toe lichte (mot)regen vallen. In de loop van de middag wordt het van het westen uit op de meeste plaatsen droog en volgen er met name in de kustprovincies mogelijk enkele opklaringen. De maximumtemperatuur ligt tussen 18°C en 21°C. Er staat een matige zuidwestelijke wind. Aan zee is de wind matig tot vrij krachtig, in de avond mogelijk krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht 

In de loop van de avond klaart het op. In de nacht naar dinsdag zijn er aanvankelijk brede opklaringen en blijft het droog. In de nanacht kan er vanuit het zuidwesten (laaghangende) bewolking binnendrijven. De minimumtemperatuur ligt rond 15°C. De zuidwestenwind neemt af naar zwak tot matig.

Dinsdag overdag zijn er wolkenvelden maar is er ook af en toe ruimte voor de zon. Het blijft overwegend droog. De temperatuur loopt op naar een graad of 22 en er staat een meest matige zuidwestelijke wind.

Vooruitzichten

Perioden met zon en overwegend droog. Woensdag warm, daarna beduidend koeler met vooral donderdag kans op een bui.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 25 juni tot en met maandag 02 juli

Grote kans (70-80%) op het aanhouden van het overwegend droge weertype. Er is ongeveer 70% kans dat de temperaturen oplopen naar waarden boven het langjarig gemiddelde.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn