Monday 27 May
Weerman Jannes Wiersema

Af en toe regen, eerst nog mist in het noordoosten.

28 september 2017 door Jannes Wiersema

Er is overwegend veel bewolking en er valt van tijd tot tijd regen. In het noordoosten is het eerst nog droog en nevelig met lokaal mist. Deze mist lost halverwege de ochtend op. In de loop van de ochtend trekt de meeste regen naar het noordoosten en valt er elders nog af en toe wat lichte regen. In de middag breekt hier en daar de zon door maar komen er verspreid over het land ook enkele buien voor. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 17°C op de Wadden tot lokaal 21°C in het zuidoosten. De zuidoostelijke wind is matig, in het zuidwesten draait de wind in de middag naar een zuid(west)elijke richting.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

In de nacht naar vrijdag zijn er naast wolkenvelden ook brede opklaringen. Het blijft overwegend droog en in het midden en noorden ontstaat op veel plaatsen (dichte) mist. De minimumtemperatuur ligt rond 12°C. Er staat een zwakke wind uit zuid tot zuidoost.

Vrijdagochtend begint met name in het noorden van het land nog mistig. Elders zijn er wolkenvelden en is wat lichte regen mogelijk. In de middag breekt de zon van tijd tot tijd door, vooral in het zuidoosten. Later in de middag en in de avond trekt een gebied met buiige regen van west naar oost over het land. In het oosten is daarbij een kleine kans op onweer. Het wordt een warme dag met maxima die uiteenlopen van 20°C op de Wadden tot 24°C in het zuidoosten van het land. De zuid- tot zuidoostenwind is matig en neemt toe naar matig tot vrij krachtig. In de loop van de middag en avond draait de wind naar zuidwest.

Vooruitzichten

Wisselvallig weer met slechts af en toe zon en op zondag en maandag regen van betekenis. Middagtemperaturen rond normaal voor begin oktober.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 05 oktober tot en met donderdag 12 oktober

Grote kans (70%) op een rustig en overwegend droog weertype met temperaturen rond normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn