Wednesday 17 April
Weerman Jannes Wiersema

Af en toe regen, van het westen uit droger en later een enkele opklaring.

12 augustus 2017 door Jannes Wiersema

Het is zwaar bewolkt en van tijd tot tijd valt er regen of motregen. Van het westen uit wordt het droger. Mogelijk dat aan het einde van de dag in het westen nog een enkele opklaring voorkomt. De middagtemperatuur ligt rond 19°C. Er staat een matige, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtige zuidwesten wind. Vanochtend draait de wind van het westen uit naar het westen en in de avond tijdelijk naar het noordwesten.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Komende nacht zijn er opklaringen maar in het zuiden blijft het overwegend bewolkt en daar kan af en toe wat lichte regen vallen. De minima liggen tussen 14°C in het zuiden en 11°C plaatselijk in het noorden. De wind is zwak, aan de kust matig uit zuidwestelijke richtingen.

Zondag overdag zijn er perioden met zon. In het zuiden kan een enkele bui ontstaan. De middagtemperatuur ligt rond 19°C. De wind is zwak en variabel.

Vooruitzichten

Maandag droog en oplopende temperaturen. Vooral dinsdag landinwaarts op veel plaatsen zomers warm maar ook toenemende kans op buien. Na dinsdag wisselvallig en wat lagere temperaturen.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 19 augustus tot en met zaterdag 26 augustus

De eerste dagen grote kans (70-80%) op een wisselvallig weertype met temperaturen onder het langjarig gemiddelde. Later in de periode mogelijk een droger weertype

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn