Monday 4 December
Weerman Jannes Wiersema

Af en toe regen, vanaf de middag onstuimig met buien.

06 juni 2017 door Jannes Wiersema

Er is veel bewolking maar in het NO eerst nog wat opklaringen met een waterig zonnetje verder  valt af en toe regen. In de middag trekt een zone met buien van zuidwest naar noordoost over het land. Hierbij komt vooral in het noorden en oosten mogelijk onweer voor en zijn windstoten tot ca. 70 km/uur mogelijk. Daarna wordt het tijdelijk droger, maar tegen de avond breidt een gebied met (buiige) regen zich over het westen, midden en noorden uit. In het zuiden kan dan nog een enkele bui voorkomen, de kans op onweer is klein. In het noordoosten kan het nog 21°C worden, in het zuidwesten wordt het niet warmer dan 15°C en in de middag is het overal een graad of 14. De zuid- tot zuidoostenwind draait in het zuidwesten aan het einde van de ochtend en in het noordoosten in de loop van de middag naar west tot zuidwest en neemt daarbij fors toe: landinwaarts naar vrij krachtig tot krachtig, langs de westkust en op het IJsselmeer naar hard tot stormachtig, 7 of 8 Bft. In de kustprovincies en in het zuiden zijn dan zware windstoten rond 75 km/uur mogelijk, aan zee tot circa 90 km/uur.

Waarschuwing land 0 new 

In de nacht naar woensdag zijn er vooral in de noordwestelijke helft nog enkele buien, in het zuidoosten zijn er opklaringen. De minimumtemperatuur ligt rond 12°C. De wind is zuidwestelijk en neemt landinwaarts af naar matig, aan de kust is de wind krachtig of hard, in het noordwestelijk kustgebied af en toe stormachtig. Aan de kust zijn er nog steeds (zware) windstoten tot ongeveer 80 km/uur.

Op woensdag is het bewolkt met buien en perioden met regen. In het zuiden zijn er ook langere droge perioden en in de namiddag is klaart het van het zuidwesten uit wat op. De zuidwest- tot westenwind is landinwaarts overwegend vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer hard tot stormachtig, 7 à 8 Bft. In de kustgebieden komen tot in de middag zware windstoten voor van 75-90 km/uur. In de loop van de middag en avond neemt de wind langzaam af, boven land naar matig, aan zee en op het IJsselmeer naar (vrij) krachtig. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 13°C in het noordoosten tot lokaal 19°C in het zuidoosten.

Vooruitzichten

Wisselvallig. In het weekeinde warm.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 13 juni tot en met dinsdag 20 juni

Grote kans op meest droog weer met temperaturen rond normaal.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn