Tuesday 23 April
Weerman Jannes Wiersema

Af en toe zon en eerst nog een enkele bui

14 augustus 2018 door Jannes Wiersema

Vanochtend is het half tot zwaar bewolkt en vooral in het zuiden en noordoosten kan het licht regenen of komt er een bui voor. In de loop van de middag wordt het vrijwel overal droog en is er meer ruimte voor de zon. De maximumtemperatuur varieert van 21°C aan zee tot 24°C in het zuidoosten. De wind is westelijk en matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

In de nacht naar woensdag is het wisselend bewolkt en blijft het overal droog. Met een zwakke tot matige zuid(west)enwind lopen de minima uiteen van 14°C in het oosten tot 17°C in het westen.

Woensdagochtend is er vooral in de westelijke helft bewolking aanwezig, in het oosten zijn er ook opklaringen. In de middag wisselen zon en stapelwolken elkaar af. Het blijft vrijwel overal droog en het wordt ’s middags 22 tot 26°C, het warmst in het zuidoosten. De zuidwestelijke wind is matig en neemt langs de kust toe naar vrij krachtig.

Vooruitzichten

Donderdag zomers warm, gevolgd door regen- en onweersbuien in de avond en een afkoeling op vrijdag. Daarna overwegend droog met weer oplopende temperaturen.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 21 augustus tot en met dinsdag 28 augustus

De dagelijkse neerslagkans neemt af van 50% naar 20%. De temperatuurverwachting is onzeker, zonder een duidelijke voorkeur voor koel of warm weer.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn