Monday 27 May
Weerman Jannes Wiersema

Af en toe zon, enkele (winterse) buien en lokale gladheid. Dinsdag veel zon.

12 februari 2018 door Jannes Wiersema

Er zijn vandaag naast wolkenvelden ook perioden met zon. Vooral in het midden en noorden van het land komen winterse buien voor, mogelijk met onweer. De buien kunnen plaatselijk voor gladheid zorgen. Bovendien kan het vanochtend landinwaarts plaatselijk glad zijn door bevriezing van natte weggedeelten. In de loop van de dag beperken de winterse buien zich steeds meer tot het noordoosten. De wind is westelijk. Boven land staat een overwegend matige wind, in de kustgebieden is deze vrij krachtig en aan zee vanochtend nog krachtig. De middagtemperatuur komt op 4 à 5°C uit.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

In de nacht naar dinsdag klaart het vrijwel overal breed op en blijft het droog. Het gaat vrijwel overal licht vriezen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van plaatselijk -3°C in het oosten tot +1°C op de Wadden en langs de Zeeuwse kust. Met name in het noorden en oosten kan gladheid optreden door bevriezing van natte weggedeelten. De wind wordt zuidelijk en is boven land overwegend matig, aan zee af en toe vrij krachtig.

Dinsdag overdag is het vrij zonnig. In de loop van de dag neemt van het westen uit de hoeveelheid sluierbewolking toe maar het blijft droog. De wind draait naar zuid tot zuidoost en is matig, aan zee vrij krachtig. De middagtemperatuur ligt rond 5°C.

Vooruitzichten

Woensdag perioden met zon, daarna meer bewolking. Donderdag vooral in de nacht en ochtend regen, de rest van de periode overwegend droog. Middagtemperaturen rond normaal, op donderdag wat hoger.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 19 februari tot en met maandag 26 februari

Een grote kans (70%) op een rustig weertype met temperaturen rond de langjaargemiddelde waarden. In de loop van de periode neemt de dagelijkse neerslagkans af van 40% naar ca. 25%.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn