Monday 15 April
Weerman Jannes Wiersema

Af en toe zon, in de middag een enkele bui.

31 maart 2018 door Jannes Wiersema

In het noordelijk kustgebied is het eerst nog bewolkt, elders zijn er opklaringen. Plaatselijk komt mist voor, deze zal in de loop van de ochtend oplossen. Het is vrijwel overal droog. In de loop van de ochtend breiden de opklaringen zich noordwaarts uit, maar in het noord(oost)en blijft bewolking aanwezig en kan af en toe wat (mot)regen vallen. Met name in het zuidoostelijke helft kan vanmiddag een enkele bui ontwikkelen, mogelijk met hagel en onweer. In de namiddag en avond neemt van het zuiden uit, de kans op (buiige) regen geleidelijk toe. De maximumtemperatuur komt in een groot deel van het land op circa 12°C uit, in het noordelijk kustgebied blijft de temperatuur waarschijnlijk steken rond 8°C. De matige zuiden- tot zuidoostenwind neemt in kracht af en wordt zwak en veranderlijk.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht

In de nacht naar zondag valt er af en toe buiige regen. Vooral in het noorden komen ook opklaringen voor. De wind komt uit uiteenlopende richtingen en is overwegend zwak. In het noorden wordt de wind geleidelijk noordoostelijk en neemt in het noordelijk kustgebied toe naar matig tot vrij krachtig. De minimumtemperatuur varieert van rond het vriespunt in het noordoosten tot 5°C in het zuiden.

Zondagochtend trekt de neerslag zuidoostwaarts weg. In het oosten kan aanvankelijk nog wat natte sneeuw voorkomen. In de middag wordt het op veel plaatsen droog en laat de zon zich af en toe zien. In het uiterste zuiden en zuidoosten blijft het echter lang bewolkt met af en toe nog wat (buiige) regen. De maxima liggen tussen 5°C in het noordelijk kustgebied en 10°C in het zuiden. De noorden- tot noordwestenwind is matig.

Vooruitzichten

Maandag koel, daarna enkele dagen zacht en regenachtig. Donderdag en vrijdag minder zacht met afnemende neerslagkans.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 07 april tot en met zaterdag 14 april

Grote (80%) kans op droog hogedrukweer met een grote onzekerheid in de temperatuurverwachting.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn