Saturday 18 May
Weerman Jannes Wiersema

Af en toe zon, in het noordoosten kans op een (onweers)bui

05 augustus 2019 door Jannes Wiersema

De ochtend begint bewolkt en verspreid over het land valt er af en toe wat lichte regen,veel stelt het niet voor. Van het zuidwesten uit wordt het in de loop van de ochtend meest droog en breekt de zon geleidelijk af en toe door. Met name in het noordoosten en uiterste oosten is er vanmiddag kans op een bui, mogelijk met onweer. Later in de middag en vanavond is ook elders lokaal wat regen of een lichte bui mogelijk. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 22°C aan zee tot lokaal 27°C in het oosten. De zwakke tot matige wind komt eerst uit een oostelijke richting. In Zeeland is de wind naar west gedraaid en matig tot vrij krachtig. Gedurende de dag draait de wind overal naar west tot zuidwest en wordt overwegend matig. Vanavond neemt de wind aan de westkust toe naar vrij krachtig tot krachtig.

Komende nacht zijn er wolkenvelden en blijft het op de meeste plaatsen droog. De minimumtemperatuur ligt rond 15°C. De zuidwestelijke wind wordt zwak, aan zee neemt de wind af naar matig tot vrij krachtig.

Morgen is er af en toe zon maar er trekken ook wolkenvelden over. Het blijft op veel plaatsen droog. In het (uiterste) zuidoosten is later op de dag een bui mogelijk met kans op onweer. De middagtemperatuur ligt tussen de 22°C in het westen en lokaal 25°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind is meest matig, aan zee af en toe vrij krachtig.

Vooruitzichten

Licht wisselvallig met geregeld zon en van tijd tot tijd enkele buien, mogelijk met onweer. Vrijdag en zaterdag tijdelijk hogere temperaturen.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Maandag 12 augustus tot en met Maandag 19 augustus

Grote kans op een wisselvallig weertype waarbij de maximumtemperaturen waarschijnlijk (70-80% kans) enkele graden beneden het langjarig gemiddelde liggen.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn