Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

Af en toe zon, vanmiddag in Limburg een (onweers)bui

16 mei 2018 door Jannes Wiersema

Vanochtend begint met wolkenvelden en in het oosten, midden en zuiden valt hieruit plaatselijk wat lichte regen. Vanmiddag komen er in het uiterste oosten en zuidoosten, met name in Limburg, enkele regen- of onweersbuien tot ontwikkeling. Elders is het dan droog en zijn er perioden met zon. In het begin van de avond wordt het overal droog met brede opklaringen. De maximumtemperatuur ligt tussen 16°C in de kustgebieden en lokaal 23°C in het zuidoosten. De noordelijke wind neemt toe naar matig tot vrij krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer naar krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

Komende nacht zijn er brede opklaringen en is het droog. De minimumtemperaturen komen daarbij rond 8°C uit. De noordenwind is matig, in de kustgebieden en boven het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.

Morgen overdag overheerst in het noorden de bewolking, verder naar het zuiden breekt de bewolking geleidelijk en komt de zon geregeld tevoorschijn. Het blijft droog en met maximumtemperaturen van 13°C aan zee tot lokaal 18°C in het zuidoosten wordt het koeler dan vandaag. De wind is noord- tot noordwestelijk en blijft matig, in de kustgebieden en boven het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.

Vooruitzichten

Geleidelijke overgang naar overwegend droog en vrij warm weer met veel zon. Op dinsdag een toenemende kans op een regen- of onweersbui.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 23 mei tot en met woensdag 30 mei

Vooral de eerste dagen kans op een bui. Daarna een grote kans (60-70%) op een rustig en overwegend droog weertype met geregeld zon en temperaturen die in de kustgebieden rond en dieper landinwaarts boven normaal liggen.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn