Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

Af en toe zon vanuit het ZW eerst regen,vanmiddag (onweers)buien. Morgen veel wind.

09 augustus 2019 door Jannes Wiersema

Vanochtend begint in het noordoosten nog met opklaringen,met mistbanken en zon. Verder is er vrij veel bewolking en regent het van tijd tot tijd. Later op de dag komt de zon weer wat vaker tevoorschijn en kunnen er met name in het zuidoosten enkele stevige regen- en onweersbuien overtrekken, waarbij plaatselijk in korte tijd veel neerslag kan vallen. Mogelijk ontstaan er vanavond ook in het westen enkele forse regen- of onweersbuien. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 23°C op de Wadden tot 27°C in het oosten en zuidoosten. De wind is oost tot zuidoost en neemt toe naar matig, langs de kust tot vrij krachtig. In de loop van de middag draait de wind naar zuidelijke richtingen.

Komende nacht zijn er naast opklaringen ook enkele wolkenvelden en kan er in de kustgebieden een enkele bui voorkomen. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 17°C. De zuid- tot zuidwestenwind is matig boven land en neemt in de kustgebieden toe tot hard, 7 Bft.

Morgen  is er veel wind. De zuid- tot zuidwestenwind wordt vrij krachtig tot krachtig boven land en hard tot stormachtig aan zee en boven het IJsselmeer, 7 à 8 Bft. In de kustprovincies komen zware windstoten voor van 75-90 km/uur, in het noordwestelijk kustgebied lokaal 90-100 km/uur. Dieper landinwaarts is de wind eveneens vlagerig met windstoten van 50-75 km/uur. Ondanks de wind wordt het in de middag 22 tot 25°C. Verder zijn er perioden met zon en komen er enkele kortdurende buien voor.

Vooruitzichten

Zondag zonnige perioden en op de meeste plaatsen droog bij middagtemperaturen rond 23°C. Na het weekeinde wisselvallig en overdag aan de koele kant met een middagtemperatuur rond 20°C.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Vrijdag 16 augustus tot en met Vrijdag 23 augustus

Grote kans (ca. 80%) op een wisselvallig weertype met een middagtemperatuur iets beneden het langjarig gemiddelde.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn