Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

Bak water vandaag met vanochtend regen en vanmiddag in het zuiden buien met kans op onweer.

14 maart 2019 door Jannes Wiersema

Het is  bewolkt en vooral in de ochtend regent het flink door. In totaal valt zo’n 10-20 mm. Vanmiddag wordt het van het noordwesten uit op steeds meer plaatsen droog en breekt de zon nog even door. In het zuiden zijn er vanmiddag eerst nog enkele buien, soms met onweer en zware windstoten. In de middag wordt het zo’n 10°C. De wind draait van zuidwest naar west, aan de kust naar noordwest en is matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig tot hard, in het noordwestelijk kustgebied mogelijk stormachtig, 8 Bft.

Vanavond eerst nog opklaringen,maar in de nacht  neemt de bewolking van het zuidwesten opnieuw toe, op nadereing van een volgende oceaan storing tegen de ochtend gaat het van het zuidwesten opnieuw regen. Het kwik daalt naar een graad of 6 en de zuidwestelijke wind is matig, aan zee (vrij) krachtig.

Morgenochtend trekt het regengebied van zuidwest naar noordoost. In de middag breekt de bewolking maar er kan nog steeds een enkele bui voorkomen. De maximumtemperatuur komt uit op 12°C. De vlagerige westenwind is (vrij) krachtig, aan de kust krachtig tot hard, 6 a 7 Bft.

Vooruitzichten

Eerst wisselvallig en vrij zacht met iedere dag regen. Na het weekeinde droog weer met ’s nachts kans op lichte vorst.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 21 maart tot en met donderdag 28 maart

Grote (70%) kans op aanhoudend rustig en droog weer. De kans op temperaturen (ruim) boven normaal neemt toe naar ongeveer 60%.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn