Monday 4 March
Weerman Jannes Wiersema

Beduidend koeler. Dinsdag kans op een bui.

10 april 2017 door Jannes Wiersema

Vanmorgen raakt het op steeds meer plaatsen bewolkt, vooral in het zuidoosten komen er eerst echter nog enkele opklaringen voor. In de middag breekt de bewolking en wisselen zon en wolkenvelden elkaar af. Het blijft vrijwel overal droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 10°C aan de kust tot plaatselijk 14°C in het zuidoosten. De noordwestelijke wind is meest matig, in het noordelijk kustgebied (vrij) krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag  

Vanavond en in de nacht naar dinsdag zijn er wolkenvelden en kan er met name in het noorden een enkele bui voorkomen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van ongeveer 7°C aan zee tot lokaal 2°C in het zuidoosten. De wind wordt boven land westelijk en zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied en op het IJsselmeer staat een (vrij) krachtige noordwestelijke wind.

Dinsdag overdag is het wisselend bewolkt en kan er plaatselijk een lichte bui tot ontwikkeling komen. De middagtemperatuur loopt uiteen van 10°C op de Wadden tot lokaal 14°C in het zuiden. Er staat een overwegend matige westelijke wind, in het noordelijk kustgebied is de wind eerst echter nog (vrij) krachtig. In de avond neemt de bewolking vanuit het noordwesten toe en is er in het noorden kans op wat lichte regen.

Vooruitzichten

Wisselvallig met soms zon, maar vooral woensdag en tijdens het weekeinde ook regen of enkele buien.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 17 april tot en met maandag 24 april

Grote kans (rond 80%) op een weertype met geregeld regen of buien en temperaturen enkele graden onder het langjarig gemiddelde.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn