Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

Bewolking en zon,vanavond enkele onweersbuien mogelijk met zware windstoten en hagel

04 juni 2019 door Jannes Wiersema

Vandaag zijn er wolkenvelden en perioden met zon. In eerste instantie is het droog maar geleidelijk aan neemt de kans op een bui van het zuiden uit toe. Vanavond trekken enkele stevige onweersbuien van zuidwest naar noordoost over het land met kans op zware windstoten van 75 tot 90 km/uur, mogelijk zeer lokaal meer. Ook is er vanavond hagel mogelijk bij de buien. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 21°C aan zee tot lokaal 29°C in het zuidoosten. De wind is zuidoostelijk en zwak tot matig. Later op de dag komt de wind uit uiteenlopende richtingen.

Komende nacht  trekken de onweersbuien noordoostwaarts weg en wordt het droog. Er zijn wolkenvelden en de minimumtemperatuur ligt rond 15°C. De wind draait naar zuid tot zuidwest en is overwegend matig.

Morgen schijnt de zon vooral in het oosten af en toe. In het westen is er meer bewolking en komen enkele buien voor. De middagtemperatuur loopt uiteen van 17°C langs de zuidwest tot lokaal 26°C in het uiterste oosten. Aan het einde van de avond kunnen er in het zuiden opnieuw enkele onweersbuien vanuit België binnendrijven. Er staat een zwakke tot matige wind uit uiteenlopende richtingen. Later op de dag draait de wind overal naar noordelijke richtingen.

Vooruitzichten

Wisselvallig weer met geregeld regen of buien en temperaturen dicht bij normaal voor begin juni. Op vrijdag een warmere dag.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 11 juni tot en met dinsdag 18 juni

De dagelijkse kans op neerslag neemt langzaam af van ca. 70% naar 30 à 40%. Er is een toenemende onzekerheid in de temperatuur, waarbij de kans op warm weer geleidelijk iets groter wordt dan de kans op koel weer.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn