Monday 24 June
Weerman Jannes Wiersema

Bewolkt, af en toe motregen maar ook opklaringen en af en toe de zon.

08 november 2012 door Jannes Wiersema

Vanochtend blijft de bewolking de overhand houden en hier en daar regent of motregent het.Maar ook zijn er soms wat opklaringen met af en toe de zon Later op  de dag komen er vanuit het westen ook enkele brede opklaringen het land binnen maar een paar buien zijn dan ook mogelijk. De middagtemperatuur wordt ongeveer 11 graden en de wind is west tot zuidwest, boven land matig en aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig.

Komende nacht is er een afwisseling van opklaringen en wolkenvelden. Het blijft op de meeste plaatsen droog en de minimumtemperatuur varieert van een graad of 7 landinwaarts tot 10 graden aan zee. Er staat een zwakke tot matige, aan de kust matige tot vrij krachtige, zuidwestelijke wind.

Vrijdag overdag zijn er wolkenvelden. Vooral in het westen komt een enkele bui voor, maar landinwaarts blijft het meest droog. Het kwik komt uit op een graad of 11. In de avond wordt de bewolking van het zuiden uit geleidelijk dikker, gaat het van tijd tot tijd regenen. Er staat een matige, aan de kust (vrij) krachtige zuidenwind.

Zaterdag trekken een tweetal storingen over het land. De eerste zal vooral het zuidoosten en oosten raken met regen, al in de ochtenduren. Het noordwesten heeft dan wellicht nog droog weer. ’s Middags volgt vanuit het westen in het hele land regen. Het blijft vrij mild met 11 graden bij een matige zuidelijke wind.

Zondag stroomt er op enige hoogte tijdelijk vrij koude lucht toe. Hoewel de zon af en toe te zien zal zijn zullen er om voornamelijk die reden een paar buien vallen. Het wordt rond 10 graden bij een matige wind uit het zuiden tot zuidwesten, kracht 3 tot 4.

Na het weekend zou de maandag wel eens een lange tijd op de meeste plaatsen droog kunnen verlopen. Later op de dag zullen nieuwe regengebieden aan land komen. Aan de temperatuur verandert nagenoeg niets. Wel trekt de wind uit het zuiden tot zuidwesten aan.

De rest van de volgende week komen we in het overgangsgebied te liggen tussen een bolwerk van hogedruk boven het zuidwesten van Rusland en omvangrijke depressies op de oceaan en Scandinavi√ę. De verschillende systemen met lagedruk stomen gestaag op richting ons land. Het houdt een vrij zachte zuidelijke stroming in stand met naast droge perioden ook nu en dan regen. Veel ruimte voor de zon lijkt er niet te komen.

 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn