Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

Bewolkt, af en toe motregen

07 november 2012 door Jannes Wiersema

Vandaag is het bewolkt met hier en daar nog wat motregen. Vanmiddag is het op de meeste plaatsen droog, maar de bewolking blijft overheersen. De temperatuur loopt uiteen tussen 9 en 11 graden. De westelijke wind is matig, aan kust (vrij) krachtig, 5 a 6.

Komende nacht blijft het bewolkt met lokaal motregen. Met minima rond 9 graden koelt het weinig af.

Donderdag is er vrij veel bewolking en ontstaan er enkele buien. In de middag drijven er in het westen enkele opklaringen het land binnen. Het wordt ongeveer 11 graden. De westen- tot zuidwestenwind is boven land nog steeds matig, en aan de kust (vrij) krachtig

Vrijdag lijkt het, dankzij een zich opbouwend Scandinavisch hogedrukgebied, op de meeste plaatsen droog te zullen blijven. Het hoog neemt tijdens het weekeinde in betekenis toe maar  verplaatst zich naar Rusland. Zaterdagmiddag wordt het zwaartepunt nabij Sint Petersburg verwacht. Daardoor kunnen tijdens het weekeinde fronten van een IJsland depressie tot onze streken doordringen.

Conform het eerder gekenschetste scenario verschijnt volgende week een omvangrijke, tot rond 950 hPa uitdiepende IJsland depressie op de weerkaart. Daardoor is het na maandag 12 november wisselvallig en winderig weer. Met een krachtige zuidwestelijke (hoogte)stroming wordt wel zachte lucht aangevoerd.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn