Monday 15 April
Weerman Jannes Wiersema

Bewolkt, af en toe regen en toenemende wind.

12 maart 2019 door Jannes Wiersema

Het is overwegend bewolkt en er valt af en toe lichte regen, vooral in het westen en noorden van het land. Aan het eind van de middag en in de avond gaat het van het westen uit enkele uren harder regenen. In de loop van de avond trekt de regen naar het oosten weg. De middagtemperatuur komt op 8 à 9°C uit. De zuidelijke wind neemt toe van matig naar overwegend vrij krachtig boven land en naar hard of stormachtig, 7 à 8 Bft vlak aan zee. In de avond draait de wind naar west tot noordwest en zijn er tijdelijk (zware) windstoten van 70-80 km/uur mogelijk.

Komende nacht is het half tot zwaar bewolkt en kan er een enkele bui voorkomen. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 5°C. De wind wordt zuidwest, matig tot vrij krachtig boven land en hard tot stormachtig aan de kust.

Morgen overheerst de bewolking en in het noorden regent het van tijd tot tijd. Elders komen enkele opklaringen voor, afgewisseld door buien, mogelijk met hagel en kans op onweer. De middagtemperatuur ligt rond 8°C. De zuidwest- tot westenwind wordt (vrij) krachtig, aan de kust hard tot stormachtig. Met name in de kustgebieden kunnen er opnieuw zware windstoten voorkomen.

Vooruitzichten

De eerste dagen wisselvallig en bewolkt weer met veel wind en perioden met regen. Vanaf vrijdag af en toe zon en minder wind, maar nog steeds af en toe regen. De middagtemperaturen komen uit op ongeveer 10°C

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 19 maart tot en met dinsdag 26 maart

 Kans (60%) op overgang naar een minder wisselvallig weertype met temperaturen rond de normale waarden, maar ook een kans van ca. 30% op voortzetten van het wisselvallige weertype.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn